At synge i Vocal Frostbite er en del af din identitet – og følelsen af at være med i et musikalsk fællesskab stopper ikke, når mandagens øver er ovre, men følger dig alle ugens dage.

Mandag er første arbejdsdag, første studiedag og påmindelsen om, at weekenden er slut. Men mandag er for Vocal Frostbite også KORDAG – så for en VF-sanger kickstartes ugen med socialt fællesskab og korsang.

For Vocal Frostbite er korsang meget mere end den faste ugentlige korprøve. Vocal Frostbite har skabt en fælles identitet gennem musik, merchandise, sociale medier og oplevelser. Det vil Kamilla (2.sopran), Simone og Bolette (der begge er 5.sopraner) fra Vocal Frostbite her sætte et par ord på.

Bolette lægge ud: “For mig er korsang hele pakken. Vocal Frostbite er noget helt specielt. Det kan noget helt unikt. For mig i hvert fald. VF er så meget mere end et kor. Vi er en vennegruppe, en pigeflok, et fællesskab, hvor alle er nede på jorden og bare elsker at synge. Vi mødes ikke bare og synger en gang om ugen og giver sommer- og julekoncert. Vi mødes også og drikker øl, går til koncerter, hænger ud, tager i sommerhus, tager på rejser, snakker, krammer, griner og – vigtigst af alt – synger, synger og synger, hvor end vi er henne.”

Simone fortsætter: “At være en del af Vocal Frostbite er vigtigt for mig i min hverdag. Selvom det til tider kan være svært at få tid til alt i en travl hverdag med studie og arbejde, så prioriterer jeg at komme til vores korprøve hver mandag. Der er nemlig altid god stemning, og man bliver glad i låget af at synge med alle de andre skønne “frosties” – og så har vi selvfølgelig altid masser af lækker kage.”

Bolette supplerer: ”Selvom mandag kan være en lang dag med arbejde/studie hele dagen og efterfølgende en 7 km cykeltur til Jægersborg Kirke – og det nogle gange kan være liiidt hårdt at komme op på cyklen – så mærker jeg, hvorfor jeg gør det uge efter uge, så snart jeg nærmer mig kirken. Stille og roligt titter flere af ens med-korsangere op af landskabet, på cykel, gående fra stationen, alene eller i små grupper. Så flyver der lige et ”hej” eller et vink afsted, og man sænker farten og følges resten af vejen. Det føles som at komme hjem til nogle af sine bedste venner og slå sig ned. Og når man tager derfra, er det med sang på hjernen og glæde i maven. Det elsker jeg!”

Kamilla uddyber: “En ting, der er med til at koble os sammen, er, at vi kalder os selv for “frosties”, og at vi forkorter Vocal Frostbite med “VF”. Og så har vi på en måde VF med overalt i vores hverdag, fordi vi har vores to VF-muleposer og en drikkedunk med teksten “Vocal Frostbite”. En mandagskorprøve er jo egentlig ikke ret lang, men det giver os mulighed for at “forlænge den”, når vi i løbet af ugen fx. kan sende gruppe-snapchats eller dele ting på Facebook og Instagram. Det er vildt hyggeligt, at der altid er en “frostie” et sted derude, som svarer. Og så er det vildt grineren at holde de andre “frosties” opdateret, når man tilfældigvis spotter en VF-mulepose i gadebilledet. Jeg kan virkelig mærke den fælles identitet, vi efterhånden har fået skabt. Nogle gange synes jeg helt, at det er en slags livsstil, dét at synge i kor. Det føles nice.”

Simone runder af: “Det giver os noget helt særligt sammen, og det bringer os tættere på hinanden. Så selvom vi i starten samledes om musikken, er Vocal Frostbite i dag meget mere end bare et kor.”

Vocal Frostbite er følelsen af fælles samhørighed, følelsen af at VI er Vocal Frostbite hver og én, og at VI skaber musikken i øjeblikket. 

Vocal Frostbite er sang, latter og fællesskab, et unikt fællesskab baseret på glæden ved at synge SAMMEN.

Vi er alle vidt forskellige, men vi er alle “frosties” – og vi er vilde med det!