Denne måneds Syngkor er Vocalline – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller  Facebook profil

 

Skrevet af Ida Brink Krøger, 2. alt

Julekoncert med Vocal Line er blevet en del af mange menneskers traditioner op til jul og vi melder udsolgt til koncerterne tidligere og tidligere, år for år. Gennem tiden har vores dygtige arrangører også sørget for, at vi har nogle gode juleklassikere på repertoiret, der fungerer som stemningsfulde julebebudere.

Forberedelserne til julekoncerterne begynder ofte allerede i slutningen af oktober. Vi synger julesangene igennem, to-tre stykker til hver prøve, retter til, genopfrisker aftaler om udtryk og dynamik og nyder ellers bare, at genopdage de efterhånden velkendte arrangementer. Næsten hver jul er der en eller flere nye medlemmer af Vocal Line, der på et par måneder skal lære alle julearrangementerne fra bunden. For dem er det intensiv juleri på noder, kulminerende i 4-6 julekoncerter. Efter den sidste koncert sidder de godt fast.

En ting er lyden, sangene og stemningen. Noget andet er det, som vi præsenterer for publikums øjne. Vocal Lines tøjudvalg er et seriøst arbejdende team, som er igennem mange overvejelser om det visuelle udtryk, før de dikterer dresscoden for en ny koncertperiode. Der farvekoordineres på tværs af stemmegrupper, der er hård justits, og en sort skjorte dømmes ude hvis den ikke er helt sort. Pigernes accessories bliver også vurderet og der er indført en blingskala, fra et til ti. Til jul skal den naturligvis helt op og ringe på en ti’er! Publikum skal have juleglimmer til den helt store guldmedalje.

Vores juleplade, It’s Comming On Christmas, var mange år undervejs. Det tager tid at oparbejde det helt rigtige repertoire, men i 2016 var vi endelig i mål med et julealbum, som vi er rigtig stolte af. Det betyder dog ikke, at det er slut med at få nye julesange på repertoiret, for vi må jo nok indrømme, at der i Vocal Line er en overrepræsentation af juleglade korsangere.  Og for os bliver det heller ikke rigtig jul før vi har sunget julen ind for et dejligt publikum, der forhåbentligt går glade fra vores koncerter, med en lille smule mere julestemning i sindet end da de kom.