Maestra – Mange oplevelser rigere

 

Denne måneds Syngkor er Maestra – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller  Facebook profil

 

 

Af Signe Nedergaard Justesen

Den følelse, man har i kroppen lige før en koncert, er helt speciel hver gang. Det bliver aldrig en rutine at synge en Maestra-koncert forstået på den måde, at hver optræden indeholder nye og udfordrende elementer. Alligevel er der en række koncerter, som har efterladt særlige spor og haft større betydning. Jeg har sunget i Maestra siden januar 2016 og har derfor adskillige koncerter på bagen.

Selvom det næsten er umuligt at vælge den største oplevelse med Maestra, så tror jeg, at det var, da vi sang til AAVF 2017 Pre-Festival. Koncerten adskilte sig på mange måder fra de sædvanlige Maestra-koncerter, fordi vi både skulle synge i mikrofon og var blændet af scenelys. Men det helt særlige bestod i publikummet, for Ridehuset var nemlig fyldt med korglade mennesker. Det var vidunderligt med al den korentusiasme samlet på et sted og skønt at kunne dele Maestras musik med vores ”kor-kollegaer”. Derudover var vi så heldige at få lov til at synge duet med SONO, og at vi blev akkompagneret af en dygtig strygerkvartet fra MGK.

Men det er jo ikke publikummets størrelse, som definerer en god koncert. I oktober 2017 sang vi en ”intimkoncert” på et plejehjem sammen med flere af musikskolens yngre instrumentelever. Koncerten var en del af projektet 1000Fryd, som er et samarbejde mellem Aarhus Musikskole og Sundhed og Omsorg. Det var vidunderligt at mærke de ældres glæde ved vores optræden og fantastisk at bliver oversvømmet af rosende respons. Det var i den grad en koncert, hvor vi gjorde en forskel, og som længe vil blive husket – i hvert fald af de mindst demente blandt publikum.

I Maestra stiller vi glædeligt op på alverdens scener, endda i en svømmehal. I november 2017 sang vi i Badeanstalten i forbindelse med Verdensbadene. Det var nok den mærkeligste oplevelser i min tid i Maestra. Folk kiggede undrende på os, da vi varmede op i dameomklædningen. Forbavselsens blev ikke mindre, da vi trådte ind i svømmehallen iklædt snekostumer. Men det hele gik op i en større enhed, da lyset blev dæmpet, og musikken gik i gang. Dér spredte sig en orientalsk stemning i svømmehallen. Så pyt med at en ældre herres rygsvømning gjorde os alle lidt våde, for det var en stor oplevelse at synge på denne atypiske scene. Og desuden lære sange på både japansk og iransk.

En oplevelse, som jeg også må nævne her til sidst, er Live fra Højskolesangbogen – et heldags fællessangsarrangement, som blev sendt på DR K.  Vi er ikke ligefrem vant til at være en del af en tv-produktion. Det var en oplevelse udover det sædvanelige at stå på scenen på Dokk1 med dygtige Philip Faber og Mathias Hammer som værter. Faktisk havde DR K seerrekord den dag. Og så er det jo ret fantastisk som korsanger at være med til at udbrede fællessang.

Som jeg har siddet her og skrevet, er jeg kommet i tanke om endnu flere begivenhedsrige Maestra-stunder, så gå ind på vores Facebook-side og følg med i alle de interessante, skører og mindeværdige Maestra-momenter.

Link: https://www.facebook.com/VocalGroupMaestra/

2 replies
  1. Birgitte Jefsen
    Birgitte Jefsen says:

    Vil bare gøre opmærksom på en slå-fejl:

    Med “styrerkvartet” menes forhåbentlig “strygekvartet”

    Hilsen Birgitte

Comments are closed.