Lydprøve med Jacob Dinesen.

 

Denne måneds Syngkor er Vocalline – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller  Facebook profil

 

Skrevet af Rikke Jepsen (1. alt i Vocal Line)

Jeg kan nok godt sige, på vegne af hele Vocal Line, at vi kommer til at sidde klistret til fjernsynet på lørdag. Lørdag aften bliver DR’s Store Juleshow nemlig sendt – og vi fik den store fornøjelse, at synge kor for Lukas Graham; Jacob Dinesen; Annika Aakjær, Jimmy Jørgensen og Chapper – samt at synge vores egen udgave af Holy Night, arrangeret af Morten Kjær; tilføjet lyden af harpe, strygere, blæsere, pauker osv. fra intet mindre end DR’s helt vidunderlige symfoniorkester! Med de vildeste goosebumps måtte jeg tage min mikrofonmakker i hånden op til flere gange. Det var magisk!

Jeg hører mig selv sige: ”Dét her var den vildeste oplevelse”, men det er som om, at jeg efterhånden har sagt dette rigtig mange gange i Vocal Line-regi. Hvornår bliver næste gang mon? 😛

 

Torsdag morgen kørte bussen mod DR-byen i København – vi var trætte og ikke helt veludhvilet fra vores julekoncert i Aalborg dagen forinden. Da vi ankom til DR-byen, blev vi modtaget med åbne arme af venlige og total tjekkede personer. Det var helt tydeligt, at teamet bag DR’s Store Juleshow var velforberedt og meget rutinerede! 

Lydprøve med DR’s symfoniorkester

I modsætning til andre ture med Vocal Line, så havde vi intet fast på programmet om formiddagene og torsdag/fredag aften. Vi havde mere ”fritid”. Mange besøgte sine københavnske venner og veninder, nogen tog i tivoli, shoppede på strøget, hang ud i hotellets bar, Vocallinere med små børn sov længe, nogen kørte til Jylland for at spille balle-jobs osv. På forskellig vis ladede op til vores medvirken i koncerten. Det var tydeligt at mærke en stor koncentration og nærværelse omkring denne unikke opgave og oplevelse. Det betød meget for os alle, at vi leverede en god musikalsk indsats.

Lydprøve med Jimmy Jørgensen, Annika Aakjær og Chapper

Vi fik to chancer 😉 DR’s Store Juleshow blev afviklet to gange samme dag, og vi fik dermed lov til at gøre det hele to gange! Det var super fedt at opleve denne unikke oplevelse én gang mere og nok endnu vigtigere, at give produktionen mulighed for at vælge det bedste ”take”. For mit vedkommende var jeg særligt glad for dette, da jeg i første show lavede den fejl, at jeg sang et kæmpe stort ”VI” et sted, hvor ingen skulle synge… Så nu skylder jeg (og vidst nok også 5 andre Vocallinere) en kasse bajere. Lige inden koncertstart aftale vi nemlig, at hvis nogen sang ”VI” netop dér, så skulle man give en kasse øl. Hovsa!

Lydprøve med Lukas Graham

Alt i alt har det været en kæmpe fornøjelse at deltage i DR’s Store Juleshow, og jeg er stadigvæk helt på røven over alle de brikker, der skulle falde på plads og times i forhold til hinanden. Det var en meget imponerende og spændende proces at være del af og glæder mig helt vildt til at se det fulde resultat på lørdag!

Vi håber i vil se med 🙂

Rigtig glædelig jul!