Denne måneds Syngkor er Vocal Frostbite – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller  Facebook profil

Der er 25 kvinder i Vocal Frostbite. 25 individuelle sangere som næsten har glemt, når nogen spørger, om de egentlig er sopraner eller alter. For i Vocal Frostbite har vi ikke faste stemmegrupper – her er vi alle sopraner. Der er 1.sopran, 2.sopran, 3.sopran, 4.sopran og endda 5.sopran.

Du kender nok problemet… alle vil gerne være “sopran”, for de har jo melodien, og er dem man hører… ingen gider at være “alt”, fordi de bare skal synge dum-dum-du-bi-di-ba eller holde en dyb orgelpunktslignende variant af melodien.

Vi har løst problematikken ved dels at sangerne skifter stemmegruppe imellem hver eneste sang, dels at arrangementerne skrives til Vocal Frostbite, hvor hver stemme er skrevet til en nøje udvalgt gruppe sangere.

Bolette (5.sopran i VF): “.. Jeg kan godt lide at vi skifter.. jeg elsker at synge dybt og give kraft og styrke til sangene, fordi jeg er god til det, men det kan også blive hårdt for stemmen, så det er rart med lidt afveksling.. det klæder min stemme at jeg får mulighed for at synge lysere, hvor jeg trods alt kan få mere kraft på min stemme..”

Nanna (1.sopran i VF): “.. Det er rart at skifte stemmegruppe, fordi man i løbet af en korprøve får mulighed for at synge sammen med flere af vores “frosties”.. det er lærerigt og man får lært flere i koret at kende, når man skal arbejde sammen om af finde et fælles udtryk.. og så er der jo det, at man heller ikke helt kan undgå at hyggesnakke lidt sammen under korprøverne..”

Victoria (VF’s dybeste 5.sopran): “.. Jeg synger oftest 5.sopran, men jeg får alligevel variation, fordi det aldrig er den samme stemmegruppe som har melodien.. det giver en fed lyd og sangene får forskelligt udtryk, når alle sangere får mulighed for på skift at præge klangen..”

Christina (Dirigent for VF): “.. Det giver jo vildt god mening ikke at fastlåse sangerne i stemmegrupper.. hver sang får sit eget udtryk ved at håndplukke sangerne til hver enkelt sangs stemmegrupper.. så får man lige netop dét udtryk, man ønsker i hver eneste sang.. både klangligt men også visuelt, når melodien skifter mellem stemmegrupperne som en “tag fat”..”