Home > Blog > Månedens Syng-kor > “Velkommen til Hamborg”
Sønderjysk Pigekor og Drengekor er december måneds Syng-kor og præsenterer her deres 3. blogindlæg. Denne gang kan du bl.a læse om at optræde for fulde kirker den ene dag … og for et tomt telt den anden. Men julefreden lukker de ind alle vegne.

Luk julefreden ind

I denne uge har Sønderjysk Pige og drengekor haft en stresset uge, ligesom de andre uger. Efter en fænomenal julekoncert om lørdagen, skulle nogle piger igen synge om søndagen i en kirke til de 9 læsninger. Og selvom de var trætte og møre efter lørdagens trængsel og alarm, gjorde pigerne det flot.

9 læsninger

“Velkommen til Hamborg”

Om mandagen skulle pigerne afsted igen. Denne gang skulle de ned til Hamborg. Og en vending som koret har, er: “Velkommen til Hamborg”. Og hvorfor? Nok fordi at hver eneste år pigerne er taget ned til Hamborg, var der altid ændret noget eller gjort noget galt. Og var der det i år? Ja såmænd. Kirken Michaelis Kirche ønskede kun en lucia sang fra pigerne. Så dirigenten Mette fik sagt en ting eller to til kirken om at de ville synge to sange mere eller så tog de hjem med det samme. Og hendes ønske gik i opfyldelse. To koncerter blev det til i kirken, hvor pigerne sang Lucia, Jul, jul strålende jul og det kimer nu. En flot oplevelse. Dog gik det også galt med maden. Maden skulle have været kommet til sømandskirken, hvor pigerne opholdt sig, men var i stedet kommet til kirken. Så personalet, skønt sure de var, skulle smøre sandwiches til pigerne. Og pigerne skulle gerne spise af dem. Så nu har de nye piger også lært vendingen “Velkommen til Hamborg”. Om Onsdagen blev pigerne optaget af RadioAls, hvor man kan høre dem juleaften mellem kl. 15 og 16.

Mennesketomt telt

Om torsdagen skulle pigerne synge igen i Sønderborg By og Byrådet, men det var dog ingen fornøjelse. Der var nemlig ikke nogen mennesker der kom og så til pigerne i teltet. Dem der kun så til dem var de folk, der skulle tage teltet ned igen og en, som havde glemt sin pung. Men sunget for byrådet gjorde de. Og om fredagen aflyste dirigent Mette koncerten i Sønderby By. Det skulle ikke gentage sig.

Mennesketomt

Den sidste koncert

Og i søndags var den sidste koncert for dette år. Hele Sønderjysk Pigekor og Drengekor var samlet. Og stille og roligt gik det. Pigerne kunne det hele og koncerten var lige så fænomenal som Alsion. Og kirken var fyldt op til bristepunktet med tilskuere. Efter det fik korsangerne en slikpose med godter i lavet af de søde og rare tanter, som har hjulpet koret i hele den travle december måned.

Hvis i ikke har fået nok af Sønderjysk Pige- og drengekor kan i like vores facebookside
eller gå ind på vores hjemmeside:

I foråret ser pigerne frem til flere koncerter og til en udenlandstur.

Så fra alle os til alle jer ønsker Sønderjysk Pige- og Drengekor jer allesammen en glædelig jul og et godt nytår.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.