Home > Feature > Til Aarhus Festuge med SONO
SONO blogger id enne måned for Syng. Hver torsdag fortæller de om verden set i SONO-perspektiv. Læs mere om SONO her.

Til Aarhus Festuge med SONO

Ah, det er godt at være tilbage efter sommerferien. 2 lange måneder at komme igennem uden den ugentlige ”SONO-terapi”. Traditionen tro lægger vi hårdt og hurtigt ud! Sommerferiestøvet skal rystes af i løbet af ganske få øvere, så vi kan blive klar til et brag af en koncert til Århus festuge!

Hvis vi skal være helt ærlige – og hvis I lover ikke at sige det til nogen – så er vi nok hvert år liiidt spændte på, om vi nu kan huske de ting, vi arbejdede med før sommerferien, og om vi når at blive klar til koncerten. Heldigvis bliver vi hvert år overraskede over hvor mange ting, der egentlig ligger trygt og godt inde på rygraden og lynhurtigt dukker op i bevidstheden, når først vi står sammen i den gode gamle halvmåne. I år har vi endda allerede nået at synge en enkelt koncert mellem sommerferien og festugen, så vi ved, at der ingen ko er på isen.

Årets festugekoncert med SONO kommer som altid til at foregå på en lidt anden måde end sidst…

Samarbejde med landets førende electron-kor-mand

Det seneste år har vi nemlig haft den store fornøjelse at have en fast ekstra-dirigent i form af Kristoffer Thorning. De fleste er måske stødt på ham i vokalmiljøet på den ene eller anden måde. Han har nemlig fingrene med rigtig mange steder: I styregruppen bag Aarhus Vocal Festival, som den ene halvdel bag bogen Ice Breakers om gruppedynamik og opvarmningsøvelser og sidst men absolut ikke mindst er han bas-, beat- og elektronikmand i vokalgruppen Postyr.

KT

Kristoffer Thorning in action!

Vores samarbejde med Kristoffer startede for ca. 1 år siden, hvor vi havde inviteret ham til at komme og lave en workshop for os, fordi vi gerne vil have nogle nye inputs til vores bas og beat gruppe. Efter workshoppen var både SONO og Kristoffer så begejstrede for oplevelsen, at vi hurtigt besluttede os for, det ikke bare kunne slutte der. Og siden har Kristoffer altså været gæstedirigent ca. en gang om måneden, hvor vi skiftevis har arbejdet med SONOs vanlige repertoire og med nogle af Kristoffers egne kompositioner. Kulminationen på dette samarbejde kommer i denne weekend i form af to koncerter, én i Musikkens Hus i Ålborg på torsdag d. 3/9 og én i Århus Musikhus, Rytmisk sal, fredag d. 4/9. Ud over at fungere som SONOs festugekoncerter, så er disse koncerter faktisk også Kristoffers eksamenskoncerter efter 2 års master studier på musikkonservatoriet.

Vi glæder os helt vildt meget til at præsentere frugten af samarbejdet, som vi selv er virkelig glade for. Faktisk så glade, at vi ikke regner med sådan lige at slippe taget i Kristoffer selvom vores aftale i første omgang kun var for et år. Efter koncerten skal vi helt sikkert videre ud i festugenatten og fejre at sommerferien er slut, at koncerten er gået godt og at Kristoffer har bestået sin eksamen. Vi håber, I er en masse, som har lyst til at komme til koncerten og efterfølgende tage med os ud i natten til mere fest og musik!

Fest

Tag med SONO til efterfest i Århus på fredag – det bliver hyl!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.