Home > Blog > Testrupkoret får (næsten) gratis sangteknik

Sangteknik til højskoleelever

Testrupkorte vil gerne blive bedre

På Nørrebro Park Skole i det centrale Nørrebro er der liv og sang hver onsdag aften. Det er Testrupkoret som i 2,5 time okkuperer det spritnye musiklokale med en lille flig af den højskolekultur de blev en del af under deres ophold på Testrup Højskole.

Sidsel Høgsgaard Andersen er 20 år og studerer psykologi på Københavns Universitet men før det gik hun på Testrup Højskole i foråret 2015. For Sidsel var de 5 måneder i højskoleboblen en fantastisk tid og hvor sang og musikken var en bærende del af fællesskabet.

“Da højskoleopholdet var sluttede, var det virkelig trist ikke længere at skulle starte morgenen med at synge sammen med hele holdet. Så vi var en stor flok fra årgangen som meldte os til Testrupkoret i København – og selvom det kun er 1 gang om ugen, så er det en fantastisk måde at fortsætte med at se hinanden på.”, forklarer Sidsel.

Og selvom Sidsel ikke er sanger, så er hun netop kommet med i en af Musicalteaterets opsætninger i København. På trods af at det primært er en skuespillerolle hun skal spille, så skulle hun alligevel synge en sang til optagelsesprøven – og sangteknikken fik hun pudset af sammen med korlederen Kristian Skårhøj.

Til foråret skal hele koret så have en SADA med udgangspunkt i sangteknik, og her skal det handle om sangteknik for hele koret.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at vi får en hel dag med sangteknik og fokus på vores stemmebrug. Og det er fedt at det er en kvinde som kommer, for det kan være nemmere at spejle sig i én af eget køn. Og så er det helt vildt fedt at vi udover at fællesskabet og sangene vi lærer, også udvikler vores stemme. Det kan vi jo også bruge udenfor korlokalet!”, siger Sidsel

Næsten-gratis-instruktører – 2 gange om året

Syng uddeler SADA’er to gange om året. En SADA står for ‘Sing A Day Away’, hvilket betyder at Syng sender en af vore mange kompente SADA-instruktørere ud til en 5-timers workshop hos det/de pågældende kor, som har søgt om og fået tildelt en SADA. Fokus kan spænde bredt fra fx improvisation over arbejde med groove og frasering til performance. Korene har en egen betaling på 1.000kr.

Her i november har vi uddelt fire SADA’er til DUD (De unge drenge), Testrupkoret, Århus Akademis rytmiske kor og Aarhus Efterskole.

Vi håber at alle korene får en spændende og indholdsrig dag og glæder os til at dele deres oplevelser her på sitet, når vi modtager beskrivelser af deres forskellige SADA-oplevelser.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.