Syngs flagskibe

Sommerstævner

Hver sommer er Syng medarrangør for korstævner. To ud af tre år foregår det i Tønder, hvor vi i samarbejde med Kor72 arrangerer det traditionsrige sommerstævne med workshops ledt af et udvalg af dygtige instruktører. Når stævnet hvert tredje år ikke afholdes i Tønder, deltager vi i stedet i kor-festivallen Nordklang, som arrangeres af Nordisk Korforum, og som samler omkring 1000 korsangere fra Norge, Sverige, Findland, Island og Danmark i et af de fire lande.

Kalender

Operation Syng

Hvert andet år arrangerer Syng en kor-dag for sangglade gymnasieelever fra hele landet. Operationen er blevet udført siden 2008 og har hver gang samlet mellem 2000 og 3000 deltagere.

Faktisk er der ikke kun tale om én operation men hele syv, idet operationen hver gang finder sted på syv forskellige gymnasier. Hver operation afsluttes med en koncert, hvor dagens arbejde fremføres for begejstrede tilhørere.

Nodeudgivelser

I forbindelse med operationen udgiver Syng et nodehæfte med fire ny-arrangerede sange, som synges på dagen. Eleverne forberede sig som regel på et par af numrene på forhånd, og hvert af de syv operationskor bakkes op af et elevorkester fra de gymnasier, som er vært det pågældende år.

Syng sender en korinstruktør, som sørger for at dagen former sig som planlagt og at alle får en god musikalsk oplevelse. Hvert værtsgymnasium får også besøg af en repræsentant for Syngs bestyrelse, som er med til at styre løjerne, og som kan svare på spørgsmål vedrørende Syng.

Deltagelse i operationen er gratis for gymnasiekor, som er medlem af Syng – og nodehæfterne er tilmed også ganske gratis.

SyngEfter

Hvert år samler Syng elever på udvalgte efterskoler og giver dem en enestående mulighed for at oplevelse korsangens fællesskab. Eleverne synger Syngs egne rytmiske nodeudgivelser, som udgives hvert andet år i forbindelse med Operation Syng, og der vil blive arbejdet med alt fra det fede groove og den lækre klang til den perfekte udstråling.

Hver af efterskolerne bakkes op af et elevorkester fra værtsefterskolen, og Syng sender en korinstruktør, som sørger for, at dagen former sig som planlagt, og at alle får en god musikalsk oplevelse. Hver værtsefterskole får også besøg af en repræsentant for Syngs bestyrelse, som er med til at styre løjerne, og som kan svare på spørgsmål vedrørende Syng. Dagen afrundes med en lille koncert, hvor det gennemarbejdede produkt fremføres.

Deltagelse i SyngEfter er gratis for efterskolekor, som er medlem af Syng – og nodehæfterne er tilmed også ganske gratis.

Syng Selected

Syngs Selected er Syngs rytmiske elitekorprojekt, og det er et initiativ, der skal tilgodese dygtige unge korsangere i hele Danmark. Ikke alle sangere har mulighed for at blive udfordret musikalsk i deres eget kormiljø, og Syng Selected er derfor en mulighed for at komme til at synge sammen med andre unge på samme høje niveau som én selv.

Koret synger primært rytmisk repertoire og består af 30 sangere og en beatboxer – alle i aldersgruppen 18-30 år. Syng Selected afholder årligt 4-5 øveweekender på skiftende locations rundt omkring i landet. Derudover giver koret årligt flere koncerter – fx til AAVF i 2015 og 2017. Koret optrådte, i 2015, bl.a. sammen med den anerkendte vokalgruppe Postyr og i 2017 deltog de i festivalens ‘Choir competition’ og fik en flot andenplads!

Seriøs korsang

Det er Syngs mål, at Syng Selected skal være foreningens flagskib, og at koret skal inspirere andre unge til at synge. Det skal give de unge et indblik i, hvad kormusikken kan, når man virkelig tager arbejdet med den seriøst. Syng aflønner korets instruktører, der ansættes for en periode på 2 år ad gangen. Lige nu er Tine og Christian Fris-Ronsfeld korets dirigenter.

Følg Syng Selected på Facebook, så du er sikker på at blive opdateret om koncerter og nye auditionrunder, når der bliver ledige pladser i koret.

Læs mere på korets egen hjemmeside.

Følg Syng Selected på Facebook

Lær mere om Syng Selected