Home > Blog > Syngkomponisten 2016 er fundet!

I maj måned udskrev Syng en konkurrence som skulle sætte gang i udviklingen af rytmisk kormusik. Skriv det bedste stykke rytmiske kormusik – og vind 10.000, sagde vi! Og vi fik ikke færre end 28 indsendte bud på hvad det kunne være!

I dag offentliggøres det så hvem der har vundet konkurrencen – og dommerkomiteen har valgt en lidt uortodoks løsning. Læs herunder hvem der vandt.

Synkomponisten 2016

SSATB

1.pladsen på DDK 10.000 uddeles ikke, men fordeles i stedet på fire ekstra 2.pladser

2.pladsen deles mellem nedenstående fem kompositioner, som hver modtager DDK 2.500

  • Broken Heart af Jasmin Rose Patel
  • Free Fall af Marie Grove Jørgensen
  • Cirkusartisten af Kirsten Bjerregaard
  • Blue Fish af Pernille Sejlund
  • Hvis du forlader mig af Kristine Poulsgaard Tjørnholm

SSA/SAB+klaver

1.pladsen på DDK 5.000 uddeles ikke

2.pladsen på DDK 2.500 uddeles til

  • King Storm af Pernille Sejlund

Udtalelse fra dommerkomiteen

Bedømmelsesudvalget har nu nærlæst og gennemlyttet de 28 bidrag, som er blevet indsendt til SyngKomponisten 2016. Udvalget har vurderet, at ingen af de indsendte bidrag samlet set har niveauet til at erobre 1.pladsen i deres respektive kategorier og har derfor besluttet ikke at uddele nogen 1.præmier.

Forventninger var høje og kravene mange. Kunsten at komponere en god og original melodi, rettet mod rytmiske amatørkorsangere i alderen 13-30 år, og som samtidig omkranses af vedkommende og velarrangerede korstemmer, der udnytter det rytmiske kor som et originalt instrument, er ingen let opgave.

Udvalget har nydt at studere på og lytte til de mange gode bud, som på meget forskellig vis har forsøgt at honorere kravene og retningslinjerne, og vil gerne takke alle komponisterne for at bakke op om Syng, konkurrencen og ungdomskorsang i Danmark.
Syng håber på, at foreningen fremadrettet igen får økonomisk mulighed for at gennemføre konkurrencen, så SyngKomponisten 2016 ikke bliver engangsforestilling, men starten på en smuk tradition.

Tillykke til alle prismodtagerne!

Syngs bedømmelsesudvalg
Thue Thesbjerg
Christian Ronsfeld
Kristian Skårhøj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.