Home > Blog > Månedens Syng-kor > Prag Tur – Retur
Støvring Gymnasiekor er marts måneds Syng-kor. Mathilde og Anne blogger om livet i koret og hvordan deres store rejse til en international konkurrence i Prag går for sig.

En unik oplevelse med tjekkisk lyd

Vi er nu hjemvendt fra Prag, og er blevet en mase oplevelser rigere. Det var en rigtig sjov, vild og speciel tur, med en mase indtryk som vi ikke ville være foruden i dag.

Opstart

Vores tur startede, og sluttede, med en 15 timers lang tur i bus, hvor det meste af tiden blev brugt på at sove, spille kort og se film – når vi ikke lige stoppede og spiste klam fastfood på diverse rastepladser i det tyske land.

Turen mod Prag blev kørt midt om natten, men på trods af folks træthed, summede bussen stille og roligt af forventning mod hvad det var vi var på vej hen til.

Efter ankomst til vores hotel torsdag formiddag, pakkede vi ud og dannede et overblik over hotellets område, de nærmeste barer, dagligvarebutikker osv. Vi tog om eftermiddagen på guidet sightseeing rundt i byen, og fik en masse viden om byens vigtigste bygninger, broer og pladser.

IMG_3236
Det var en god måde at få startet op på, og da vi efterfølgende fik frihed til at gå rundt på egen hånd, fik vi også oplevet det hyggelige aftenliv omkring Prags restauranter i og omkring den gamle bydel.

Fredag – koncert, konkurrence og ”Get Together- party”

Fredag tog vi tidligt afsted til nationalbygningen, hvor hele konkurrencen foregik. Vi skulle se et professionelt tjekkisk kor med vold mange piger og tre drenge – for ikke at nævne en meget passioneret korleder. Dette skulle vi sammen med alle de andre kor der var en del af ’young 2015 prague’.

IMG_4980

Koret sang kendte sange fra forskellige lande, på landets originalsprog, og de sang alle sange med en perfektion som inspirerede os til at yde vores bedste når det blev vores tur til at stå på scenen foran dommerpanelet.

Efter koncerten skulle vi selv ned og synge koncert i en af kirkerne i Prag. Det var ikke konkurrencens koncert, men en koncert som var arrangeret som en del af festivalen – den gav mulighed for at folk som ikke var en del af et deltagende kor eller dommerpanelet kunne komme ind og høre de deltagende kor.
Vi optrådte efter et børnekor som sang som små engle. De sang klart og rent, stod i ens koruniformer og så sang de uden noder.

IMG_4988

– Noget vi ikke helt kunne prale af. Da vores kor er for alle der har lyst til at være med og vi ikke er lige så ambitiøse som en stor del af de andre kor, var vores optræden med noder. Vores tøj var dog i matchende farver, og vi gjorde det godt rent musikalsk.

IMG_5015

Fredag var også dagen for selve konkurrencen. – Vores performance forløb måske lidt mere kritisk der end den havde forløbet nede i kirken. Generelt sang vi godt, men der var også et par ting som ja, ikke gik helt som smurt i olie; Der var en slåfejl eller fem fra lærernes klaverspil, vi løb en del i en af vores negro-spirituals og så oplevede vi at to af dommerne begyndte at pege fingre over mod nogle af førstesopranerne (de piger som Mathilde stod sammen med). Det var en liiiiille smule underligt at blive udsat for. For ikke at sige grænseoverskridende og provokerende. Men ud over det var det en rigtig god oplevelse. Nogle af dommerne var rigtig venlige, folk der sad nede i salen smilte, nogle sang med, og under Bohemian Rhapsody var der flere der spontant begyndte at headbange.

Fredag aften var Get together – aften. Samtlige kor som var tilstede samledes i den store sal, og hvert kor præsenterede sig. Med præsentationen hørte for de fleste en sang, dans eller en sjov gimmick. –  Vores underholdning var en korfortolkning af ”Bøf med løg”, originalt spillet af Hans Mosters Vovse.

Nogle af de kor som gjorde indtryk på os var et irsk kor, hvor to af korets piger optrådte med fløjte og dans over en traditionel irsk melodi, og et kor fra Nordnorge, som optrådte med et mash-up af introsangen til Disney-filmen Frozen og ”Dejlig er jorden”. De var voldsomt dygtige!

Lørdag – med fælleskor latinsk gennem gaderne, kåringer og non-alcoholic fest

Lørdag formiddag var der fælles optog for de forskellige kor. Vi blev sat op på en lang række og begyndte derefter at gå rundt i Prags gader mens der blev råbt forskellige kampråb og sunget forskellige sange. Vi endte på en stor plads, hvor vi sammen skulle synge en sang på latin, ved navn ’Iubilate’. Derefter blev vi sluppet fri til om aftenen, hvor der var prisoverrækkelser og non-alcoholic fest bagefter. Der var et pigekor fra Købehavn med, som fik to priser med hjem. De var meget talentfulde, og vi var utroligt glade på deres vegne. I vores kategori, som hed ’pop, jazz, spiritual og rock’, var der 3 forskellige kor med, og derfor var det helt sikkert at vi skulle op og tage imod en pris. Vi kom på en 3. plads, men de fleste fra koret var egentlig godt tilfredse med vores præstering.

 

Efter alle priserne var blevet delt ud, blev salen lavet om til et dansegulv, og på scenen dukkede en DJ op. Der blev spillet højt musik, og alle havde en fest. Der var to drenge der var rimelig gode til at danse, og der dannede sig hurtigt en cirkel omkring dem.

IMG_2499

Alt i alt var det en god tur, og alle hyggede sig og havde det godt med hinanden.

Spørgsmålet er så, hvad skal der nu ske? Er koret færdige for i år?

Nej. Vi har planer om at vise vores skole hvad vi har været nede og lave i Prag, og skal derfor spille på nogle samlinger og andre kommende skolearrangementer. Vi glæder os til at vise resten af skolen hvad vi har lavet, og håber de tager godt imod det.

Det var alt fra os!

Knus,

Mathilde og Anne

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.