Home > Blog > Månedens Syng-kor > Premiere på musikvideo: LYT synger Marie Key
LYT er november måneds Syng-kor og præsenterer her deres 2. blogindlæg. Denne gang kan du opleve præmieren på korets første musikvideo og læse om hvilke overvejelser de havde da de lavede den.

Premiere!

I juni var vi i studiet. Vi var inde for at indspille vores fortolkning af Marie Keys ’Landet’ arrangeret af vore dirigent Tine Fris. Allerede da var ideen om en såkaldt ’featurevideo’ plantet, og derfor blev kameraet flittigt hevet frem både i studiet, til kordag og til diverse korprøver. Det er første gang, vi bevæger os ud i et videoprojekt, så det hele er ret spændende!

Et værktøj til markedsføring

Videoen er primært tænkt som et markedsføringsredskab, der skal øge interessen for at booke os. Men den vil også kunne bruges af potentielle nye medlemmer, hvor den kan give et indblik i koret inden man beslutter sig for at søge om optagelse. Overordnet er videoen for os en super mulighed for at vise, hvem lige præcis LYT er som kor.

En video der understreger det særlige ved a cappella

Vi har inkluderet optagelser, som forhåbentlig kan åbne a cappella-korsang op for en beskuer, der måske ikke kender så meget til genren i forvejen. Det har vi forsøgt ved at zoome ind på forskellige stemmegrupper undervejs. De stemmegrupper, der fungerer som limen i arrangementet, men som for det utrænede a cappella-øre risikerer at forsvinde i melodistemmen. Læg eksempelvis mærke til alternes og sopranernes ’ney’-stemmer i indledningen, 2. tenorernes ’ne-n-ne-n-ne-n’ fra sidste vers, 1. alternes og 2. sopranernes ’nen nen nen’ fra 2. omkvæd og 2. sopranernes ’uh’-optakt til omkvædet.

Inspirationen til videoen har vi fundet hos det tyske kor Bonner Jazzchor. Vores video udviklede sig dog undervejs mere i retning af en musikvideo, for som du kan se er vores mundbevægelser synkroniseret med lyden. På et senere tidspunkt kunne det være interessant for LYT at arbejde med en mere fortællende form som hos Bonner Jazzchor.

Lad os dele erfaringer – har du nogle?

Hvad synes du? Smid endelig en kommentar enten her eller på vores Facebookside (www.facebook.com/koretlyt). Det kunne også være spændende at høre erfaringer og tanker fra kor, der allerede har kastet sig ud i at anvende videoformatet – eller som kunne forestille sig at bruge det fremadrettet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.