Home > Staff > Terese Damsholt
Terese Damsholt
Følelsernes kraft

Følelsernes kraft

Hvad er det der bevæger os dybt, når vi hører musik? Det har noget at gøre med de følelser, som bliver båret med musikken.

Lad os dykke ned i de stærke følelser, som formidles til dem der lytter, så vi kan røre andre med vores sang.

Hvordan kommer vi i kontakt med en ægte følelse?
Og hvordan genskaber vi det følelsesmæssige udtryk hver gang vi optræder?

Jeg inviterer jer til en opdagelses rejse.
Og I vil få et praktisk redskab til at hjælpe jer til at komme i kontakt med følelser og billeder.
Dette vil forstærke jeres udtryk som sanger.

Og så skal vi også snakke om energi. Der er vist meget få af os der er født med at vide, hvordan og hvor meget energi der skal til for at nå sit publikum. Det vil vi også arbejde med.


 

CV Terese Damsholt

Jeg er professional skuespiller, og jeg har optrådt på mange teatre og i mange TV-produktioner.
Min karriere strækker sig fra Det Kgl Teater til musikalske komedier og revyer – til optræden med gruppeteatre på de forskellige scener. Jeg har sunget i rigtig mange af produktionerne.

Gennem mit arbejdsliv har jeg undervist sangere og musikere på Musikvidenskabeligt Institut og Det Kgl. Danske musikkonservatorium, samt det Rytmiske Konservatorium.
I 7 år var jeg medskaber og underviser på efteruddannelsen VoiceEmbodiment som rettede sig mod klassiske og rytmiske sangere. Dette skete i samarbejde med bl.a. Anne Rosing Schow.

Jeg har arbejdet med en hel del kor gennem årene for at hjælpe dem med at ’komme ud over rampen’, forstå tekstformidling og lære lige præcis hvor meget energi der skal til for at give den bedste koncert. Jeg kalder ofte dette arbejde for The Power of Emotion.

De sidste 14 år har jeg studeret en filosofi ved navn Earth Wisdom, som rummer fine praktiske redskaber, som kan være en stor hjælp for alle os, der optræder.