Home > Staff > Signe Sørensen
Signe Sørensen
Pop for lige stemmer

Hvad er unikt for et ungt kor med lige stemmer? Hvor ligger korets styrker, klanglige og udtryksmæssige forcer, og hvordan kan koret levere kunstneriske rytmiske fortolkninger af musikken som giver publikum kuldegysninger og uforglemmelige øjeblikke?

Vi skal arbejde med rytmiske detaljer, klang og time, og vi skal lave øvelser som får os til at opdage nye muligheder hvad udtryk og fortolkning angår. – Og når vi arbejder, gør vi det ud fra en filosofi om at koret til en hver tid skal kunne levere musikken og fortolkningen selv – uden korlederen. Det kræver både ansvar, ejerskab og sammenhold, men det kræver også at alle korsangere oplæres i en viden om de musikalske værktøjer, der får musikken til at svinge, klinge, imponere og røre. Vi skal med andre ord ud på gulvet og samarbejde. Vi skal stå sammen og arbejde som en helhed! Så tag dine kondisko på og husk din drikkedunk, for vi kommer ikke til at side stille. :-) Vi kan enten arbejde med nogle arrangementer I allerede har på repertoiret, eller Signe kan medbringe nogle nye rytmiske arrangementer til jeres kor.

Signe Sørensen uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, og er danmarks første og eneste Enfags-kandidatuddannede Rytmiske Korleder med speciale i Rytmisk Pigekor. Signe er dirigent, korleder og arrangør for Mariagerfjord Pigekor og JuniorKor, og har med sit arbejde med disse kor igennem de sidste 5 år opnået national såvel som international anderkendelse for arbejdet med unge rytmiske sangere. Signe har igennem de sidste 2 år været leverandør af rytmiske korarrangementer til Danmarks Radios Korskole, og modtog i foråret 2011 prisen som ”Årets Musikskoleensemble 2011” med Mariagerfjord Pigekor. Signe har derudover over 10 års erfaring med arbejdet som freelance kor-instruktør, teambuilder og kor-vejleder.