Home > Staff > Peter Gomez
Peter Gomez
Beatboxing

Beatboxing – mere end bare en gimmick

Mange tænker umiddelbart på en beatboxer som en person, der står alene på scenen med sin mikrofon og lyder som en hel tecno-sang. Selvom det er super fedt, er beatboxing heldigvis ikke begrænset til det.

Beatboxing (eller vocal percussion) kan være med til at skabe energi, præcisere groovet og/eller forstærke en sangs helt særlige stemning og dermed hjælpe til at løfte oplevelsen for både kor og publikum.

Vi vil snakke om, hvordan beatboxing kan indgå i koret som en stemme på lige fod med de andre stemmer. Lige som man i de enkelte stemmer taler om eksempelvis fraseringer og dynamik, så er det også gældende for beatbox, hvor vi i stedet taler om fills, markeringer osv.
Jeg vil fortælle lidt om, hvor beatboxing egentligt har sin oprindelse og hvor det er nået til dag.
For at komme i gang med selv at beatboxe gennemgår vi beatboxingens tre grundlæggende elementer: kick(storetromme), hi-hat og snare (lilletromme).

På trods at dette forholdsvis beskedne repertoire af lyde, skal vi prøve det af i en jam, måske i form af en cirkelsong.

Det er oplagt, at I forbereder et specifikt arrangement, hvor I gerne vil arbejde med beatet. Målet kan være at ramme det originale beat så præcist som muligt – eller at udvikle et andet beat, som giver nummeret et andet udtryk end det oprindelige. Jeg kan hjælpe jer med begge dele.

Om Peter Gomez

Gomez har sunget og beatboxet de sidste mange år i nogle af Aarhus’ førende kor bl.a. Naura og Voicebox. Derudover udgør han det rytmiske fundament i Syngs eget kor – Syng Selected.
Når han ikke bruger tiden på musik, går han på Aalborg Universitet, hvor han studerer Sound and Music Computing.