Home > Staff > Christian Ronsfeld
Christian Ronsfeld
SADA instruktør: Den fede klang

Den fede klang

– Elsker du kormusik, når stemmernes klang går lige ind under huden?
– Elsker du gåsehuden, når stemmerne går op i en højere enhed?
– Elsker du øjeblikket, når dine sangere rører dig og jeres publikum med al deres musikalitet?

Jeg elsker at give hver enkelte sanger i koret en mulighed for at udforske sin egen stemme og dermed udvikle sin personlig potentiale. Hver korsanger er en vigtig brik i korets fælles lyd. På kordagen leger vi med forskellige udtryk og stemninger, så at vi kan få det bedste ud af musikken og kan sætte kormagien i gang. Vi kommer til at udforske forskellige måder at bruge stemmen på, samt går i dybten med tekst, frasering, groove og intonation. Mange skønne øjeblikke er garanteret, hvor man kan lukke sine øjne og nyde et rum fuldt af vellydende harmoni.

Jeg vil glæde mig til at sprede sangglæde, drive og musikalitet blandt dit kor. Det skal være en fest at synge og jeg glæder mig til en dag med sjov, høj energi og magiske musikalske oplevelser.

Pigestemmer

Har dine piger brug for en dag med fede pophits, sjove lege og en masse energi? Jeg kunne medbringe nogle 3-4 stemmige arrangementer fra mit repertoire eller vi kunne arbejde med numre fra jeres repertoire. Vores fokus kunne være at frisætte den fede energi i din gruppe og bruge den til performance eller forskellige arbejdsværktøj til musikalske detaljer og sangteknik.

A cappella

Vil I lære nogle nye værktøj til jeres korprøver og til scenen? Jeg er uddannet inden for metoden ”Det Intelligente Kor” og ”The Organic Choir” og kan vise jer nogle tricks (groove, intonation, sangteknik, udtryk og performance), som er nemme at bruge i hverdagen og som åbner jeres ører for musikalske detaljer. Vi kan arbejde med mine arrangementer eller med jeres repertoire.

CV

Christian Ronsfeld er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske afdeling med hovedfag i sang, korledelse og hørelære. Han er korleder og arrangør med tyske rødder og nu bosat i Aarhus. Han har på kort tid markeret sig på den danske korscene som en energisk og passioneret dirigent. Han er den kunstneriske leder for Mariagerfjord Korskole og han er korleder for Mariagerfjord Pigekor og for Naura. Han har afholt flere workshops i SYNG-regi (Operation Syng, KorProjekt 2015 og Sommerstævne i Tønder) og på den internationale korkonference Leo Sings! i Freiburg, Tyskland. Christians arrangementer er udgivet af Helbling, Schott og Syng og bliver udover i Danmark også sunget i Tyskland, Frankrig, Holland og Norge.