Home > Blog > Naura – et internationalt ensemble
Denne måneds Syngkor er Naura – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside: http://naura.dk eller på deres Facebook profil

Naura – et internationalt ensemble

 

Skrevet af Philip, 1. tenor i Naura.

Hej, jeg hedder Philip og synger 1. tenor i Naura! Phillip

For 9 måneder siden flyttede jeg til Danmark for at studere Rytmisk Korledelse på det Jyske Musikkonservatorium. For at begynde et nyt liv behøvede jeg mange ting: blandt andet et nyt sted at bo, desuden skulle jeg selvfølgelig lære dansk og finde et kor at synge i.

Heldigvis har jeg nu allerede været medlem af Naura i 11 måneder!

Men stop, hvordan er det muligt?

Jeg kendte Naura allerede fra Aarhus Vocal Festival 2011, da koret vandt konkurrencen, og også fra en tur Naura lavede til Berlin i 2013. Derfor vidste jeg i forvejen, at det ikke kun var et kor, der var rart at lytte til, men også et kor med den i Tyskland berømte skandinaviske rytmiske korklang og med interessante arrangementer. En af grundene til, at jeg valgte at studere min kandidat her i Aarhus, var lige præcis for at lære mere om de kvaliteter, så jeg var helt lykkelig for at få mulighed for, at lave min optagelsesprøve til Naura online.

Nye mål

Efter nogle toner foran mit webcam i mit gamle værelse i Tyskland blev jeg optaget allerede inden, jeg flyttede, og fik derfor denne mulighed for at komme til at kende mange dejlige danske sange og sangere. Siden september har det været meget interessant for mig at kombinere mine studier, mine jobs som korleder og mit aktive medlemskab i Naura som sanger, for på den måde kunne jeg lære fra alle vinkler.

Især fordi vi de seneste uger har haft et helt specielt mål: en koncert helt uden vores korleder.

Selvom mange sangere i Naura har en musikalsk baggrund i deres studier eller erhverv, er det et stort skridt at lave en koncert uden en bestemt leder, der giver toner, holder tempo, er sikkerhedsnet og en yderlige energikilde under en koncert. Det kræver et større ansvar fra hver enkelt sanger overfor musikken og performance. Men processen hen imod koncerten den 25. maj i Sankt Johannes Kirken har hjulpet os alle til at tage rollen som korsanger i det intelligente kor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.