Home > Blog > Månedens Syng-kor > Magien i fællesskabet
LYT er november måneds Syng-kor og præsenterer her deres 4. og sidste blogindlæg. Denne gang kan du læse om hvordan LYT har skiftet navn i takt med at repertoiret og sangerne blev skiftet ud og hvad de enkelte sangere får ud af at synge med.

Målrettet indsats gav pote

Efter LYTs generalforsamling i februar stod vores hovedambition for det følgende år klar: Vi ville synge med en kendt musiker. Så når vi står på scenen sammen med Thomas Buttenschøn på fredag, er det først og fremmest resultatet af en målrettet indsats. I øvelokalet med Thomas i tirsdags kunne vi derfor med god samvittighed klappe hinanden på skuldrene. Ret godt gået, hvis vi selv skal sige det. 😉

Denne koncert er blot en milepæl i korets rejse, som efterhånden har varet i mere end 23 år. Helt tilbage fra dengang et specialekor kaldet Birdys Blue Gospels besluttede at fortsætte under navnet Blue Birds. I takt med at repertoiret blev mere – ja, groovy – opstod navnet Groovy Voices under ledelse af Thue Thesbjerg igennem ti år.

Fællesskab og ambition

Siden 2011 har vi heddet LYT. Frem til da var der nemlig sket så store ændringer både repertoiremæssigt og med besætningen af kormedlemmer, at det var tid til også at signalere forandring udadtil. Men selv om navnet skifter, er nogle medlemmer af koret garvede sangere, som Inger, der har været med i hele korets levetid. Eller som 2. alt Rikke, der har været i koret i nu 18 år. For hende er både fællesskabet og det stigende ambitionsniveau en vigtig faktor for fortsat at synge i LYT.

Allermest er LYT for mig et fristed, hvor jeg kan lave noget helt andet end det, jeg gør til hverdag. Og hvor jeg, uanset hvor bister jeg måtte være før en korøver, altid kommer trallende hjem. Man kan bare ikke være sur, når man er sammen med LYT. Og så er det sådan, at LYT er blevet et mere og mere ambitiøst kor, og at de sangere der kommer med er mere og mere dygtige. Hvilket betyder, at sådan en ældre dame som mig virkelig skal stramme ballerne for at følge med. Og det tror jeg er sundt!

At fællesskabet og et højt ambitionsniveau står centralt bliver særlig tydeligt, når vi spørger kormedlemmerne på tværs af deres tid i LYT. På denne måde finder vi ud af, hvad der definerer os som kor. Samtidig giver det os mulighed for at finde ud af, hvad der eventuelt kan forbedres og arbejdes videre på.

For 1. alt Sigrid, der har været med siden 2009, er fællesskabet såvel som repertoiret en vigtig ingrediens:

Hvorfor synger jeg i LYT? Eller snarere – hvorfor bliver jeg ved med at synge i LYT? Jeg har sunget i mange forskellige kor, men her i LYT har jeg fundet min rette plads. Skønt repertoire, fede arrangementer og et niveau, der passer godt til mig. Dygtige og ikke mindst super søde kor-mates. Jeg får en følelse af fællesskab og det at synge sammen bliver noget helt særligt: nogle gange opstår der magi.

Tenor Jakob startede som en del af det nye kuld for blot få måneder siden, men han har allerede dannet sig et indtryk af LYT:

Jeg synger i LYT, fordi jeg søgte en ny sangmæssig udfordring og fordi man bliver glad af at synge sammen i LYT. Det er særligt, når stemmerne klinger i deres yderpunkter, at man rigtig kan mærke nerven. Lige dér, hvor klangen er spændt og spredt i flere stemmer, og man står midt i LYT og oplever synergien i, at alle giver deres. Der smittes man af en stor fælles sangglæde.

Det giver en kæmpe ballast at have erfarne korsangere som Rikke (og Inger i alle 25 år!) med. Samtidig suger vi alle af den energi, som nytilkomne kormedlemmer bringer med sig. Som for nylig, da vi blev ni(!) nye medlemmer større. Fed oplevelse!

Hvad driver jeres korsangere til jeres kor?

Det er nok i virkeligheden i spændingsfeltet mellem det nye og det gamle, at magien, som Sigrid omtaler, opstår. Dér husker vi, hvad glæden ved at synge sammen og med hinanden tirsdag efter tirsdag betyder for LYTs unikke lyd. For os står fællesskabet og ambitionsniveauet på tværs af årgange centralt for vores lyd og for vores ansigt udadtil. Men vi er også nysgerrige på, hvad der driver jer i netop dit kor? Vi kan i hvert fald anbefale at undersøge det nærmere. Det gør det afgjort lettere for os at bestemme i hvilket gear, vi kan bevæge os fremadrettet og fortsat udvikle os som kor.

Vi håber, vi ses til LYTs 25-års jubilæum i 2016. Vildt, ikk’? Indtil da kan du følge vores videre færd på www.koretlyt.dk og på www.facebook.com/koretlyt.

Med disse ord vil vi gerne sige tak fordi vi måtte skrive her på Syngs blog i november måned. Nedenfor kan du se vores sidste video fra øveren – nu med Thomas Buttenschøn. Det er jo allerede i morgen kl. 22, vi synger sammen med Thomas på Jalla Festival. Forhåbentlig ser vi dig, kære læser, blandt publikum? Vi kan i hvert fald slet ikke vente!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.