Home > Blog > Historien om Mariagerfjord Pigekor
Denne måneds Syngkor er Mariagerfjord Pigekor – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller på deres Facebook profil

 

Historien om Mariagerfjord Pigekor

 

Af Natasha Videbæk, sanger i Mariagerfjord Pigekor

Mariagerfjord Pigekor er gentagende gange blevet kaldt et elitekor i verdensklasse, men hvordan skete det egentligt? Det startede som et eksamensprojekt til Signe Sørensens korlederuddannelse, og nu er det et af Europas mest kendte ungdomskor. Normalt tænker man, at et tilbud som et ungdomselitekor, kun sker inde i de større byer, og i høj grad er det også sandt, hvilket er ærgerligt. Alle mennesker fortjener chancen for at være en del af et fællesskab som dette, der i så høj grad bringer mennesker sammen. Dengang Signe Sørensen dannede Mariagerfjord Pigekor, gav hun en hel flok unge piger den chance, og det kan jeg garantere for, at hver eneste af os piger gerne vil takke hende for.

Siden korets opstart for 9 år siden er der sket mange ændringer. I starten var koret et samarbejde mellem Signe og Hobro Søndre Skole for piger i 7. klasse og op, og senere udviklede det sig til et samarbejde med hele Mariagerfjord Kulturskole. Vi gik også fra at have kulturskoleelever som bandmedlemmer til vores koncerter, til at have professionelle, ofte konservatorieuddannede musikere. Desuden gik vi fra at spille små koncerter i gymnastiksalen på Hobro Søndre Skole til at stå på scenen til Aarhus Vocal Festival og fyre den af.

Den første rytmiske korskole

Det var i lang tid Signes drøm at danne en hel korskole, og i takt med at vores popularitet steg, gjorde Kulturskolens interesse også. I 2011 blev Mariagerfjord Juniorkor oprettet for piger i 5. til 8. klasse, og i 2013 blev Mariagerfjord Spirekor dannet for piger i 3. til 5. klasse. Tilsammen danner disse tre kor Danmarks første rytmiske korskole, og skolen underviser hvert år ca. 150 piger. Jeg har selv været heldig nok til at se denne udvikling ske, og det er simpelthen ubeskriveligt fedt at se så mange musikglade piger få lov at udfolde og udvikle sig. Vi har endda en pige i koret, der har været heldig nok til at være en del af alle tre kor.

Korlederskift

Gennemsnitligt holder vi 35 koncerter om året, dog har der været lidt færre i år, på grund af det nylige korlederskift. Som sagt startede Signe Sørensen projektet, men efter et længere sygdomsforløb var hun nødt til at fratræde fra korlederposten. I hendes sted fik vi Christian Ronsfeld, som overtog med stort engagement og store ambitioner for koret. Før Christian ansøgte, havde Signe allerede overvejet ham til posten, hvilket klart siger, at vores kor er i trygge hænder.

Det kan godt være, at vi havde en langsom opstart efter korlederskiftet, men man må da sige, at vi er kommet efter det, med en koncert i Jyske Bank Boxen i foråret, samt 2 singleindspilninger og en selvproduceret musikvideo lige på trapperne.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.