Home > Blog > Koret, som gør dig lækker
SONO blogger id enne måned for Syng. Hver torsdag fortæller de om verden set i SONO-perspektiv. Læs mere om SONO her.

SONO og Cheerleader effekten

”Sig mig: Skal man egentlig se godt ud for at komme med i SONO?”

Dette meget flatterende spørgsmål er der faktisk flere, der gennem de seneste år har stillet os. Og nej, det er naturligvis på ingen måde et krav. I SONO benytter vi os nemlig af det, der – i hvert fald blandt seere af TV-serien ”How I Met Your Mother” – er kendt som cheerleader effekten (eller Brudepige Paradokset, Søsterskabs Syndromet og en kort overgang i 90’erne Spice Girls Konspirationen). Cheerleader effekten går i al sin enkelthed ud på, at uanset hvordan man nu engang ser ud, så bliver man lige pludselig og fuldstændig uundgåeligt forvandlet til 100% lækkerbisken, når man optræder i en gruppe af mennesker, som fyrer den af på den ene eller anden måde og samtidig udstråler kærlighed til hinanden, og det de har gang i. Så nej, man behøver ikke være lækker for at komme med i SONO, men man bliver lækker af at være med 😉

Arbejde med performance

Som bekendt er der dog intet her i verden, der kommer af sig selv. Ud over at arbejde meget med musikkens udtryk i SONO, bruger vi derfor også rigtig meget tid på at snakke performance og fremtoning på scenen for at give en så helstøbt live performance til vores publikum som muligt. Vi har hele øvere, hvor der bliver diskuteret og trænet, hvordan man står, går eller bevæger sig på scenen for at udstråle lige netop det, der passer til en bestemt sangs udtryk. Vi arbejder med bevægelsestyper (bølge, groove, fest), bevægelsesfaktor (angiver hvor udtalt en bevægelsestype skal være) og opmærksomhedscirkler (introvert vs. du-og-jeg vs. syng-ud-til-hele-verden). Vi arbejder med forskellige opstillinger, både så der sker lidt nyt for publikums øjne i løbet af koncerten, men også så vi fra sang til sang har mulighed for at stå i den stemmegruppefordeling, der nu engang passer bedst med det enkelte arrangement. Alt dette har SONOs Performance-udvalg (aka. vores dirigent Tine og vores krea-alt Laila) det forkromede overblik over.

… og sans for moden

Et andet udvalg som er vigtigt i forhold til blikfang er Modeudvalget (ja, vi har MANGE udvalg i SONO). Både Performance- og Modeudvalget blev dannet helt tilbage i 2009 som en del af forberedelserne til, at vi skulle deltage i korkonkurrencen på årets AAVF-festival. Før stiftelsen af modeudvalget havde vi været igennem mange faser: ”Denim og grøn”-fasen. ”Denim og rød”-fasen. ”Denim og sort/hvid”-fasen. Med dannelsen af modeudvalget blev vi mere opmærksomme på, at det måske ikke handlede så meget om ”denim-og-en-farve” men mere om hvilket udtryk vi gerne ville have. Vores selvudnævnte modeeksperter kom frem til overskriften: ”Hvad ville du tage på, hvis du skulle til fest?! Inspireret af Justin Timberlake og hans altid lækre dansere (og med modifikationen: ”ikke for slutty” til kirkekoncerter)”. Denne beslutning blev kombineret med en sort/hvid farveskala og mulighed for altid at kunne konsultere én fra modeudvalget forud for en koncert, hvis man var i tvivl om noget. Dette look har fungeret så godt, at vi nu kører på 6. år uden de store ændringer, og en gang imellem får lov at sole os i det skønne spørgsmål:

”Sig mig: Skal man egentlig se godt ud for at komme med i SONO?”

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.