Home > Blog > Kagetid
ReChoired er oktober måneds Syng-kor og præsenterer her deres 4. blogindlæg. Denne gang kan du læse om hvordan korets kageordning er en af øveaftenernes højdepunkter …

Rechoireds fornemmelse for kage…

Det starter allerede før korprøvens opstart. Ivrige blikke holder øje med døren, som går op og i med korsangere, der møder ind til prøven. Hende – den næste, der stod på listen – er hun kommet? Og så, ja. Dér! Dér kommer hun, korsangeren som skal have aftenens kage med. Yes! Kagen er i hus! Skuldrene sænker sig. En stor, velduftende bradepande, sløret af sølvpapir, vækker søde forventninger…

Glædesbrølet indfinder sig da også 1½ time senere, da det i korpausen afsløres, at det var de mest vidunderlige cup cakes med hindbær frosting, der gemte sig under sølvpapiret.

Faktisk spøger vi tit med at lægge ind i vores optagelsesprøve, om ansøger er en gedigen kagebager

I en tid, der ellers er præget af politisk korrekthed omkring sukkerpolitikker i offentlige institutioner, tør det vel nok mere end antydes, at vi i Rechoired trækker i en lidt anden retning, da vi er særdeles glade for kage. Faktisk elsker vi vores kager. Der er kage til hver korprøve; hjemmebagt som købekage – alt er velkomment, og vi nyder at spise dem, tale om dem og dele opskrifter. Faktisk spøger vi tit med at lægge ind i vores optagelsesprøve, om ansøger er en gedigen kagebager.

Skulle der nu være nogen derude i ”Korland”, der ligesom Rechoired, lever i et små-syndigt limbo/åndehul af politisk ukorrekthed og nyder en enkelt kage i ny og næ, kommer her en opskrift på en nem og hurtig kage – en klassiker med nok til et kor på 25 eller derunder – alt afhængig af, hvor store stykkerne skal være. ☺ Velbekomme!

Kanelkage:

500 g. sukker
600 g. mel
3 spsk. Kanel
3 tsk. natron
7½ dl. kærnemælk
175 g. smeltet smør/bagemargarine

Mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk blandes. Den smeltede smør/margarine tilsættes og alle ingredienser blandes godt sammen. Pas på med ikke at røre for længe i dejen pga. natronen. Dejen hældes i en smurt bradepande og bages på midterste rille v 200˚ i ca. 20 minutter.

Glasur:

175 g. smeltet smør/bagemargarine
350 g. flormelis
3 spsk. Kakao
1 pasteuriseret æg

Smør/Margarine smeltes og blandes med flormelis og kakao. Ægget tilsættes under kraftig omrøring. Glasuren smøres på, lige når kagen er taget ud af ovnen. Pynt evt. med mandelflager.

Syng beder hver måned et af vores kor om at blogge om deres aktiviter. I denne måned er stafetten givet til ReChoired, som er et kor i København ledet af Peter Bom. Find ud af mere om ReChoired på deres hjemmeside: www.rechoired.dk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.