Home > Blog > Han blev medlem af eliten

Elitekoret er Gustavs næste skridt i karrieren

Det er en klar og smuk efterårsmandag og Syngs dedikerede agent har fundet vej gennem København for at møde Gustav Berg. Han er nemlig en af de 25 heldige og dygtige korsangere, som i denne weekend skal mødes og skabe landets første rytmiske elitekor.

Elitekoret er en idé, som Syng har haft på visionsbordet i flere år, men det er især i slipstrømmen af sommerens traditionsrige korstævne i Tønder, at visionerne nu for alvor skal leves ud. Og utallige ambitiøse og talentfulde sangere har sendt os deres auditionvideoer – hvoraf 25 er blevet optaget.

“Jeg har længe stået og manglet et kor, men har ikke så meget tid i hverdagen. Så tilbuddet om et godt kor i weekenderne 4-5 gange om året lød perfekt i mit tilfælde”, fortæller Gustav, da jeg møder ham i hans hjem på Frederiksberg.

Facts om Gustav Berg

  • Tenor
  • Sunget i Skt. Annæs Gymnasiekor to år
  • Været på Syngs sommerstævne tre gange.
  • Har lige været på Højskole i Toftlund.
  • Lige nu: sabbatår i Superbrugsen.
  • Søger ind på konservatoriet som lydtekniker

Gustav er 20 år, lige nu i gang med sit andet sabbatår og arbejder fuldtid for at tjene penge. Men sabbatåret er blot et stop i en drøm om en musikalsk karriere, som startede på Skt. Annæ Gymnasium, hvor han både spillede i band med sine venner og sang i gymnasiekoret. Efterfølgende tog han et halvt år på højskole på en særlig lydtekniklinje. Den store drøm er nemlig at komme ind på konservatoriet og arbejde videre med lydteknikken der. Der er ingen tvivl om, at Gustav er en fyr med hjertet, talentet og drømmene på det rette sted.

“Stævnet er jo blevet branded som elitekorsstævne, så jeg glæder mig meget til at møde de andre og se, hvor fede vi kan blive sammen. Det er jo altid sjovt at synge – men når man synger med nogle som virkelig er gode, så er det bare endnu federe at synge i kor!”, siger Gustav og lader forstå, at det sociale selvfølgelig også tæller en del.

Lettere at synge ind i en computer

Elitekoret er samlet fra hele landet, og for at det var muligt at gennemføre audtitions, valgte Syng at gøre det digitalt. Det betød at alle skulle indsende en lille uredigeret video, hvor de sang det bedste, de havde lært.

“Jeg kunne godt lide den måde at gå til audition på. Det kan godt være meget skræmmende at gå til audition og synge foran nogen, man ikke kender. Så jeg synes, det var mindre skræmmende, da det bare var computeren, jeg sang ind i … og så kunne man jo lige tage den en gang til, hvis ikke lige første take var helt i skabet!”, siger han og griner.

Korfællesskabet er fortryllende specielt

“Jeg har oplevet på andre korstævner, at man virkelig kan blive høj af at synge kor. Jeg håber og tror også, at når jeg kommer hjem søndag aften fra Rytmisk Elitekorsstævne, så har jeg også den følelse med mig. Man kan blive helt fortryllet af det!”

Det er ikke første gang, at Gustav møder Syng. De sidste tre år har han nemlig været en fast bestanddel af Syngs årlige sommerstævne i Tønder, og selvom han er mere instrumentalist, er korsangen helt særlig for ham:

“Det er meget det med fysikken. Man mærker hinanden, når man synger i kor – man mærker jo også hinanden, når man spiller musik, men det er alligevel noget helt andet med kor. Der er noget med timing og intonation. Det er bare meget specielt, og det kan give noget helt andet end instrumentalt sammenspil.”

Du kan følge Gustav og de andre fra Rytmisk Elitekor her på bloggen.

Facts om Syngs Rytmiske Elitekor

  • 25 sangere fra hele landet
  • Mødes for første gang i denne weekend i Aarhus
  • Skal mødes 4-5 gange om året og instrueres af forskellige topinstruktører.
  • På længere sigt skal koret repræsentere Syng og fx. rejse ud i verden og vise den danske version af rytmisk kormusik.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.