Home > Blog > Glæden ved at synge med andre
Denne måneds Syngkor er Aarhus Pigekor – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller på deres Facebook profil

 

Glæden ved at synge med andre

 

Skrevet af Anne-Sophie Hansen, 2. sopran i Aarhus Pigekor

 

Når man indgår i et kor som Aarhus Pigekor, er man heldig at få lov til at deltage i et kæmpe fællesskab. Et fællesskab, der både tæller de piger, man ser et par gange om ugen, men som også inkluderer mange kor i Danmark og resten af verden.

Uanset hvilket kor vi møder, vil der være nogle mennesker, vi har noget til fælles med, på trods af alder, sprog og kulturel baggrund; sangen. Dette er især en af grundene til, vi går så meget op i, at samarbejde med andre kor på både nationalt og internationalt plan. Man kan nemlig lære enormt meget af at synge med kor, der er forskellige fra det, man selv er vandt til, om de primært synger rytmisk musik, eller blot har en helt anden måde at lære musikken på.

Det kor, vi i øjeblikket samarbejder med, stammer fra Holland, og vi kunne under vores hollandstur i efteråret tydeligt mærke, at vi skulle til at tænke på en anden måde, når vi øvede på vores fælles repertoire. Af deres vocal coach lærte vi nye tips og sangteknikker – nogle mere skøre end andre – og af vores hollandske koreograf Panda fik vi, som I kan se nedenfor, øvet os i at bruge kroppen på en ny måde mens vi sang. Turen var på flere måder meget lærerig for os, og vi sov også tungt hver aften, som følge af de mange nye indtryk og mængden af fysisk aktivitet.

Billede: LindFoto

En af de oplevelser, vi for nyligt har været heldige at deltage i og opleve, var åbningen af Aarhus som europæiske kulturhovedstad 2017. Her sang vi både sammen med en masse andre børn- og ungdomskor til Aarhus Musikskoles egen åbning af kulturhovedstaden, og desuden for ingen mindre end Hendes Majestæt Dronningen! Dette var en kæmpe ære og lærte os, at det er meget vigtigt, altid at have friske blomster, når man synger for Dronningen. Resultatet blev 22 korsangere i fine, hvide kjoler med lysende og duftende kroner på hovedet.

Efter mange optrædener i Musikhuset, deltog mange af os desuden i åbningsceremonien, hvor vi, med både i hænderne, sang på trapperne ved Dokk1 i selskab med mange tusinder andre mennesker og korsangere. Vi var ret enige om, at det var en fantastisk oplevelse at synge med så mange, og den opløftende stemning fra det kæmpe arrangement sad i kroppene på os i mange timer efter.

Selvom events, koncerter og ture er spændende, fordi vi møder nye mennesker og kulturer, og ikke mindst, lærer hinanden bedre at kende, er en stor del af glæden, ved at synge i kor, også de helt almindelig onsdage. De dage, hvor der ikke er andet end øvning og indstudering på programmet, er, for mig personligt, et tidspunkt, hvor jeg slipper al hverdagens travlhed, og kun fokuserer på at synge. Og sådan tror jeg, mange af os har det. Vores fælles interesse for korsangen tillader os at være sammen og koncentrere os om lige netop dét, vi brænder for. Foruden de ugentlige, intense korprøver, ville vi ikke være så heldige at deltage i alle de koncerter, udvekslinger og rejser, som bringer os sammen og gør os til et godt kor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.