Home > Blog > EVE’s dagligdag
Denne måneds Syngkor er EVE – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller deres Facebook profil

 

 

EVE’s dagligdag

 

Skrevet af Clara Graversen, 2. alt

 

EVE er et pigekor bestående af 30 sangere mellem 14 og 21 år, hvoraf størstedelen kommer fra Egå Gymnasium. Dog er vi de seneste år begyndt at få en del sangere fra andre steder i Danmark med, så koret ikke kun er internt med gymnasiet. Både folkeskole, efterskole, gymnasium og gamle gymnasieelever er repræsenteret i koret, hvilket giver en forskellighed men samtidig et super godt sammenhold på tværs af forskellige aldre.

Vores prøver foregår hver onsdag aften fra 19-21.30, og det er altid mega hyggeligt, samtidig med at vi selvfølgelig er disciplinerede og seriøse omkring det, vi laver.

I koret har vi også forskellige udvalg, der har hver deres ting at tage sig af i koret. Vi har et tøjudvalg, der sørger for at finde pæne outfits til koncerterne og som også har skaffet det rigtige outfit til den korkonkurrence i Riga i Letland, som vi deltog i for blot nogle uger siden. Vi har også et pr-udvalg, som står for at holde koret aktiv på de sociale medier, poste billeder og opdatere om diverse begivenheder, som foregår. Vi har også nodearkivarer, som sørger for at der altid er noder til dem, som eventuelt ikke har fået og at de altid er nemme at finde. Til sidst har vi selvfølgelig bestyrelsen, der lige nu består af vores dirigent og syv medlemmer af koret.

Det er altså sådan, at vores kor har valgt at fordele de forskellige opgaver, som er så vigtige for, at vores kor kan fungere optimalt. Det kan ofte være svært at holde styr på det hele, men vi synes internt i koret, at det fungerer godt at have noget af ansvaret liggende i disse udvalg, fremfor det hele på dirigenten. Vi har selvfølgelig også en kageliste, så der er kage til hver prøve!

 

EVE set fra en 2. alts synspunkt 

Personligt var det ikke min intention at skulle synge 2. alt, da jeg kom ind i EVE i 1.g. Men jeg har slet ikke fortrudt at blive placeret i den dybe stemmegruppe. Jeg synes, alle stemmegrupper har hver deres at bidrage med, man kan ikke tage én ud – vi er alle lige vigtige. Dog synes jeg, der er noget helt vildt fedt ved at lægge i bunden af det hele. Man skaber bassen, som er et vigtigt fundament i kormusik.

Det er generelt rigtig dejligt at synge i et kor som EVE, for stemningen er altid god. Man fornemmer altid en utrolig lyst og interesse blandt de andre kormedlemmer, og tonen og stemningen forbliver derfor altid god og rar. Vi ved, at vi alle sammen er i samme båd, og at vi alle skal gøre en indsats for at gøre det godt som helhed. Og når alle gør en stor indsats, udvikler vi os og kommer længere. Og nogen gange længere end vi havde troet!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*