Home > Blog > EVE på udebane
Denne måneds Syngkor er EVE – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller deres Facebook profil

 

 

EVE på udebane

 

Skrevet af Clara Graversen (2. Alt) og Marie Bovbjerg (2. Sopran)

 

Én ting er et kor på hjemmebane, en anden ting er et kor på udebane. Uventede hændelser og nye omgivelser danner grobund for megen udvikling, fordi man som fællesskab oplever noget nyt sammen. Det er noget, EVE i den grad har oplevet som kor, når vi har rejst sammen, hvilket klart kan anbefales! Her er nogle små historier fra vores rejser:

En anderledes kor(kul)tur

I Juli 2017 var vi i Riga i Letland, som Ida fortalte en del op i sidste uges blogindlæg. Hun fortalte om, hvilke konkurrencer, vi stillede op til i European Choir Games (Open Competition og Grand Prix of Nations) og at vi vandt guld ved disse. Men noget andet er, hvad koret rent faktisk har fået ud af en rejse som denne, udover ”bare” omtale og gode dage med en masse korsang. For det at rejse sammen med et kor giver super meget, både i forhold til teknisk udvikling og for korets sammenhold. Jeg oplevede i hvert fald, at jeg lærte mange fra koret en del bedre at kende, end jeg gjorde før, netop fordi man er et andet sted, i anderledes rammer og omgivelser, hvor man på mange måske bliver inspireret til at søge andre mennesker, end man ville til den normale øver en gang om ugen – hvor der ellers også bliver snakket løs i pausen!

Udover de individuelle venskaber, vi fik, var rejsen også med til at styrke koret som en enhed, ligesom alle de andre rejser, begivenheder og events, vi har taget del i som kor. Vi oplevede noget sammen, som vi alle var en del af, og vi var alle utrolig glade for hvad, vi havde opnået i Letland. Denne glæde kan stadig tydeligt ses i koret, når vi mødes hver uge!

 

I Riga mødte og hørte vi også enormt mange andre kor, som vi aldrig havde haft noget at gøre med før i tiden. Ikke kun kor fra Europa, men også Kina, Japan og mange andre lande stillede op i konkurrencen, og det var vildt at opleve sådan en stor kultur, hvor vi alle havde det tilfælles at synge. Det var en utrolig inspiration at møde andre korsister, der roste vores kor, og hvor vi kunne rose dem tilbage. Som Ida også nævnte tidligere, skabte vi et godt venskab med et kor fra Schweiz, og vi fik også ros af et kor fra Sydafrika, som var super dygtige og som faktisk endte med at få kun få point over EVE og dermed vinde hele Grand Prix of Nations-kategorien! Så anerkendelse og interaktion fra og med andre kor var der i hvert fald rigeligt af på turen til Riga i sommerferien.

Unikke Island

I August 2015 var vi på tur til Island, hvor vi prøvede repertoiret af på Islændingene. Én koncert var i Harpas åbne, moderne hall, en anden i en hyggelig menneskeproppet sognegård, og en helt tredje for et publikum der kunne tælles på én hånd. I koret kunne vi mærke hvordan de nye omgivelser fik os til at fokusere og omstille os sammen. At prøve noget første gang kræver en helt speciel type opmærksomhed, og al energien vi investerede kom dobbelt igen. Det store fremmøde i sognegården viste sig nemlig at være verdens bedste publikum. Der var et helt unikt bånd mellem kor og publikum i musikken, som efterlod en varm ro og livsglæde, så alle forlod lokalet med et stille smil. Det var slet ikke noget vi havde regnet med hvilket kun gjorde oplevelsen så meget bedre, og følelsen af en helt ny samhørighed i koret blev hængende lang tid efter. Dét er et godt eksempel på at en enkelt, uventet oplevelse kan sætte varigt præg på et kor.

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.