Home > Blog > Et spraglet hotel, et ordentligt farvel

Et spraglet hotel, et ordentligt farvel

 

Denne måneds Syngkor er Naura – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller deres Facebook profil

 

 

af Amanda Fagerberg

I Naura har vi i weekenden sagt farvel for denne gang til vores kære korleder Christian, da han stopper som vores dirigent. Det blev gjort med stil, nemlig med en weekendtur til Berlin!

 

Vi i Naura, var blevet inviteret som hovednavn til åbningsweekenden på vokalfestivallen Total Choral i Charlottenburg, Berlin. Vi spillede to koncerter, én fredag og én lørdag, og koncerten lørdag var dermed den sidste koncert med Christian som dirigent for Naura – der var altså lagt op til et brag af en koncert. Det vender jeg tilbage til senere.

Hele koret kørte i biler til Berlin: roadtrip! Det tager ikke så lang tid, som jeg selv havde troet, og det var super hyggeligt at køre derned med Naura-folk. Da vi ankom, tog vi direkte hen på Café Theater Schalotte (som for resten er et skønt sted) for at lave lydprøve.

Senere på aftenen, inden det blev Nauras tur til at stå på scenen, havde koret High Fossility en koncert – det var en fantastisk oplevelse med så meget skøn og glad energi på scenen. For mig er dét nemlig hele pointen med at synge i kor: at få og give glæde og energi. High Fossility var om nogen et eksempel på dette. Vores egen koncert den aften gik også rigtig godt, og vi drog bagefter glade og tilfredse på bar i nærheden af hotellet.

De to overnatninger foregik på hotel Happy Go Lucky, og normalt synes jeg ikke hoteller er noget at skrive hjem om, men lige Happy Go Lucky skal have tre kommentarer med på vejen:

  • FED facade – godt humør, ja tak!
  • Masser af valgmuligheder til morgenmaden – et stort hit hos sultne korfolk!
  • Aldrig har jeg sovet så godt i en køjeseng før (jeg tror, det var madrassen)!

Lørdag dag tog vi rundt til centrale steder i Berlin og sang for glæden og reklamens skyld. Normalt føler jeg mig ikke så tilpas med sådan at synge på gaden, men de flashmobs vi fik lavet, nød jeg virkelig – folk stoppede op, lyttede begejstret og klappede – en rigtig god oplevelse. Du kan se et lille klip i videoen her :-).

 

Lørdag aften var det tid til den store finalekoncert.

Klangwerk 306, et dygtigt lokalt ungdomskor med festlige koreografier og bl.a. et Madonna-medley, gav koncert, inden vi skulle på. Det var en festlig oplevelse!

Så var det igen vores tur.

Der var en helt særlig stemning, inden vi gik på. En summen af nervøsitet over den fyldte sal, glæde over at skulle synge igen i det flotte teater og tristhed over, at det var Christians sidste koncert med os.

Jeg tror, vi alle kunne mærke, at det var en særlig koncert. Publikum gav så meget energi tilbage til os, og jeg føler virkelig, at vi alle nød at performe denne koncert. Måske du kender det? Den der helt særlige følelse af, at man er ét stort fællesskab, der sammen skaber noget smukt og vigtigt. Denne aften stod den følelse helt klart for mig.

Efter koncertens ’sidste nummer’ (man har vel altid et ekstranummer i ærmet) gav festivallens arrangører os alle roser, og det gjorde kun følelsen af en vellykket koncert større. Det planlagte ekstranummer foregik på gulvet i salen, stående rundt om publikum. Det er altid lidt magisk sådan at slutte af med at komme helt tæt på publikum og synge akustisk, når resten af koncerten har været mic’et op og er foregået på en scene i scenelys. Det er meget intimt.

Til allersidst, som ekstra ekstranummer, overraskede vi Christian med at synge Nordnorsk Julesalme. Det er et arrangement Christian har skrevet til Naura, og det er utroligt smukt. Det var magisk at synge den med ham en sidste gang, og jeg er så glad for, at vi valgte at overraske ham med netop denne. Jeg tror også, han blev lidt overrasket 🙂

 

Efter en intens koncert med så meget kærlighed i luften drog både Naura og Klangwerk mod en nærliggende bar. Og sikke dog en fest! Der er ikke noget som sådan en baraften med korsang og gode øl. En perfekt afslutning på en skøn tur.

Det har været en skøn tur til Berlin med alle de gode folk i Naura, og jeg vil virkelig anbefale alle kor at tage på en lille tur engang i mellem. Koret får en masse fælles oplevelser, og det giver en fantastisk fællesskabsfølelse – øllene skader nu heller ikke. Samtidig kan jeg slet ikke forestille mig en bedre måde at tage afsked med Christian på.

Fra mig til Naura: Tak for en fantastisk tur!

Fra Naura til Christian: Tak for nogle skønne år! Vi ønsker dig alt godt fremover!

 

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.