Home > Syng-TV > Akademi 1:10 > En ‘tongue twister’ for beatboxere

Lær en lille beatboxrutine

Har du nogensinde hørt en dygtig beatboxer kører sin rutine af, gennem et stort anlæg med masser af bas? Så ved du at det kan være dybt fascinerende hvad de formår at få den menneskelige stemme til at lyde som. Et helt trommesæt i munden – kunne man sige – men det er teknisk set hvad man kalder for vokalpercussion. En beatboxer prøver nemlig ikke at efterligne de rigtige trommer – han er sin egentromme med egne lyde.

Roxerloops – det belgiske beatboxikon

Vi har fået den verdenskendte beatboxer Roxorloops til at vise dig en lille rutine, som du kan lære derhjemme. Selvom Roxorloops er autodidakt – og i øvrigt en af de stil-skabende ikoner indenfor det verdensomspændende beatboxmiljø – så er han yderst pædagogisk og ved præcis hvad han gør og hvordan.

I denne video viser Roxorloops dig storetromme, hi-hat og clap samt 2 special effekter.

Danmark kan også beatboxe

Måske har du allerede mødt Roxorloops på en vokalfestival, eller til en Voxnorth koncert, for han har faktisk været en aktiv del af vokalmiljøet i DK og Europa de senere par år. Er du Beatbox-nørd har du måske også oplevet ham som dommer ved DM i Beatboxing. Apropos DM, så vandt den 17 årige danske “Thorsen” de seneste 2 år, og han er et talent som er værd at følge. Du kan se en video med Thorsen her.

Hvis du vil lære mere om Roxorloops, så behøver du blot google hans navn. Der ligger adskillige videoer derude hvor han viser hans store talent og trænede evner. Prøv f.eks. denne lille demonstration fra hans yngre dage.

Men – husk at beatboxing skal høres live, og med masser af sub på! Dine små computerhøjtalere gengiver ikke magien fra de talentfulde herrer.

Ps.: Apropos herrer … kvinder kan også beatboxe! Det er nemlig (primært) ikke stemmelæberne som bruges, men læber og tunge der laver lydene. Så bare kom i gang!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.