Home > Blog > Syng-tilbud > Dit kors sommerrejse 2015

Invitation til Nordic-Baltic Choral Festival 2015

Sammen med kor fra Litauen, Letland, Estland, Finland, Sverige, Norge, Island og Færøerne inviteres I hermed til at ansøge om deltagelse i ”VIII Nordic-Baltic Choral Festival 2015”.

Nordic-Baltic Choral Festival har i 2015 20 års jubilæum og vil blive afholdt d. 25.-28. juni 2015 i Riga og andre regioner af Letland.

Ved festivalen deltager normalt op til 8000 korsangere fra de 9 ovennævnte lande, og i 2015 også fra Italien og Luxembourg pga. deres hhv. tidligere og kommende EU-formandsskabspost.

Traditionen for Nordic-Baltic Choral Festival blev skabt i 1995 med det formål at samle amatørkor fra de nordiske og baltiske lande og opdyrke en tradition for at synge sammen, som det er karakteristisk blandt letterne ved Song and Dance Celebration. Ideens ophavsmand er den anerkendte lettiske dirigent Imants Kokars.

Den første Nordic-Baltic Choral Festival fandt sted i Letland og har de følgende år været organiseret i Gotland, Sverige (1997), Skien, Norge (2000), Klaipeda, Litauen (2002), Tartu, Estland (2008), Reykjavik, Island (2010) og Helsinki, Finland (2012).

Da Letland fra 1. januar til 30. juni varetager EU formandskabet, vil korfestivalens finalekoncert d. 28. juni også fungere som sidste arrangement i forbindelse med Letlands offentlige diplomati- og kulturprogram, der er en del af formandskabet i Letland.

Er I interesserede?

Målgruppe og repertoire

Festivalens målgruppe er amatørkor for unge og voksne. Niveauet kan læses ud fra det internationale repertoire, I som deltagende kor forventes at forberede, da det vil være en del af festivalens koncertprogram. Derudover har det enkelte kor i løbet af festivalen mulighed for at optræde med eget program på et venue i Riga eller omegn. Ønsker I dette, bedes I oplyse herom i tilmeldingen. Festivalen vil da være behjælpelig med organiseringen inklusiv PR omkring jeres koncert.

Repertoire samt kalender for festivalen findes her på festivalens hjemmeside under ’participants’ Find det her

I tilfælde af spørgsmål, bedes de rettes direkte til de ansvarlige for korfestivalen – Se mere

Tilmelding

Har I som kor interesse i at deltage, findes tilmeldingsformular HER

Deltagerpris

30 Euro pr. person. Dette gælder for deltagere fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Færøerne og Finland. For deltagere fra Litauen og Estland 20 Euro pr. person.

Forplejning, hotel, registrering

Forplejning:Festivalen kan arrangere forplejning til 15 Euro pr. deltager pr. dag. (Se tilmeldingsformular)

Hotel: Festivalen kan arrangere overnatning, og deltagere betaler selv. (Se tilmeldingsformular)

Registrering: Snarest muligt. Der kan ændres i registrering indtil 1. februar 2015.

Læs mere om festivalen via følgende links:

Nordic-Baltic Choral Festival

Facebook

 

9225065732_91328d5c5c_o

Om den lettiske sangtradition

Gennem mere end 140 år har der i Letland været tradition for sangfestivaler, hvormed den lettiske befolkning er blevet særdeles stærk inden for a cappella kor. Hvert femte år afholdes den såkaldte ”Dance and Song Celebration” i Letland (https://www.youtube.com/watch?v=TYIgwyML7WQ), hvor ca. 20.000 korsangere forenes i ét stort kor.

I sommeren 2014 forløb verdensmesterskaberne i kormusik desuden i Letland. Her var Riga vært for mere end 20.000 korsangere fra hele verden. Igen i sommeren 2015 ved VIII Nordic-Baltic Choral Festival vil deltagende korsangere have muligheden for at opleve at tage del i et sådant enormt og velklingende kor, når koncerter afholdes på den store scene i Mezapark i Riga.

Hvem står bag?

VIII Nordic-Baltic Choral Festival organiseres af det lettiske kulturministerium og Letlands nationale center for kultur. Yderligere parter i organiseringen er: det lettiske udenrigsministerium, sekretariatet for det lettiske EU-formandskab, indenrigsministeriet, det lettiske statspoliti, the lettiske brand- og redningsvæsen, det lettiske sundhedsministerium, lettiske lokale myndigheder, lettisk tv og radio, NGO’er såvel som nordisk-baltiske organisationer.

Det Danske Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen står for formidling af kontakt mellem Letlands nationale center for kultur og danske amatørkor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.