Home > Feature > Det samarbejdende vokalband
Denne måneds Syngkor er Voicebox. Læs mere om dem på deres hjemmeside: voicebox.dk

Voicebox. På engelsk betyder voice box strubehoved – et organ alle bruger, når de synger. Vi fortolker ordet box lidt mere konkret i vores pr-arbejde, hvor vi bl.a. har lavet små fold-selv papterninger med Voicebox’ logo og webadresse. Men det er ikke ensbetydende med, at vi vil sættes i kasser.

Vist er vi et aarhusiansk kor, vist synger vi rytmisk musik a cappella – men vi skiller os alligevel ud, bl.a. i vores valg af sange – og så kalder vi os faktisk ikke et kor, men et vokalband, da det bedre afspejler den musik, vi laver.

I vores blogindlæg som månedens kor vil vi give jer et indblik i, hvem vi er, og hvad der kendetegner os. I vil bl.a. få en reportage fra vores indspilning hos Corona Music senere på måneden. Men vi vil også fortælle om nogle af de ikke-musikalske aktiviteter (og udfordringer), der har bragt os tættere sammen.

Hverdagen i Voicebox er meget omskiftelig, da vi hele tiden sætter os selv nye udfordringer. Med en god blanding af studerende og arbejdende sangere skal man være ude i god tid for at planlægge uden om individuelle forpligtelser som eksamener og familietid, og det skal kunne overkommes med et lille kors begrænsede økonomi, men heldigvis lykkes det som oftest at finde nye oplevelser inden for den ramme. For eksempel har vi flere gange haft fornøjelsen af at pinpointe et tema i koret gennem en SADA, og hvert andet år bliver vi max inspireret til Aarhus Vocal Festival, som jo foregår lige her i vores egen by, Aarhus.

Morten Kjær og workshopkorkoret

I Voicebox stræber vi hele tiden efter at vokse, både individuelt og som samsyngende gruppe. I de seneste år har vi været meget optaget af alle de udviklingspotentialer, der ligger i forskellige samarbejdskonstellationer – vi har blandt andet, med udgangspunkt i velgørenhedsprojektet “Water to life” i Bjerringbro, haft et samarbejde med koret Spicy Voices; vi har arrangeret en national workshop med Morten Kjær i Aarhus, som blev afsluttet med et brag af en fælles koncert, og vi har haft besøg af to københavnske vokalgrupper til en meget vidtspændende tripelkoncert: Marinate, som tæller seks sangere, og ReChoired, som tidligere har været månedens Syng-kor. I november 2015 tog vi til København for at gøre gengæld ved en dobbeltkoncert med ReChoired, denne gang i deres hjemby – men ikke alt gik som planlagt! Læs mere om vores sjællandske strabadser i næste indlæg …

Voiceboxen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.