Home > Feature > De Unge Denge – teenage a cappella i Hellerups baggård
I denne måned er blog-teten blevet overrakt til De Unge Drenge! Vi glæder os til at give jer et indblik i DUD-universet, og de tanker og projekter vi sysler med. Se mere om os på deungedrenge.dk

Hvem er De Unge Drenge?

De Unge Drenge, eller DUD som vi kaldes, er en undergren af Det Danske Drengekor. Vi blev i sin tid oprettet som en lille niche af koret, for drenge hvis stemme var gået i overgang, men som stadig gerne ville fortsætte med sang – om end ikke andet, så for hyggens skyld.

Siden da har vi haft rivende udvikling, og vores lille niche er gået fra en hyggekrog til et selvstærkt kor, der kan stå på egne ben. Selvom vi stadig hører med i DDD familien, og deltager i deres fællesarrangementer, har vi også vores helt egen kalender.

Vi laver alt fra egne koncerter til musikvideoer, fra stemmeworkshops til stævner og arrangementer med andre kor. Men vi har også tid, til at hygge os med en god historie over et stykke kage 😉

Casual stemning før gruppefoto

Hvordan fungerer vi?

De Unge Drenge mødes og øver hver tirsdag aften, hvor vi er under ledelse af Kristian Skårhøj. Kristian er kandidat i Almen Musikpædagogik ved Det Jyske Musikkonservatorium, og var en del af Danmarks første solistklasse i Rytmisk Korledelse, så han har en helt perfekt baggrund til at kunne arbejde med en gruppe som vores. Desuden er han supercool og ung med de unge på den fede måde, så der er på alle måder tale om et perfekt samarbejde ;-).

Generelt beskæftiger vi os med numre fra moderne pop til barbershop til afrikanske rytmiske sange. Som udgangspunkt synger vi acapella, men vi benytter os også en gang imellem af lidt beatbox, cajon eller klaver efter behov.

I skrivende stund har vi 15 medlemmer, i alderen 13-19 år. Vi er som udgangspunkt åbne for nye medlemmer, så hvis du er en munter dreng, som kan lide at synge og hygge på samme tid, så sving endelig næsen forbi en tirsdag!

De Unge Drenge på Strøget

De Unge Drenge på Strøget til kulturnatten i efteråret 2015 hvor vi sang forskellige steder.

 

Vi glæder os til at blogge videre her i Februar måned!

Hav det godt indtil da

//DUD

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.