Home > Feature > At overtage et kor med tårnhøje forventninger
Denne måneds Syngkor er Sing It! Læs mere om dem på deres facebook profil.

– fra en korleders perspektiv

I efteråret 2015 åbnede sig en stor mulighed for mig: at kunne overtage det dygtige, århusianske pop-kor Sing it! For mig at se, var det “det perfekte match”, eftersom jeg selv har en passion for pop-musik og rytmisk korledelse, så det var jo en fantastisk mulighed for mig. Men på den anden side stod der samtidig et kor, som skulle sige farvel til deres daværende superdygtige korleder, der oven i købet selv havde startet koret og været med dem helt fra begyndelsen i 2014.

Så jeg skulle på en måde adoptere en andens hjertebarn, og hvordan gør man det? Det havde jeg gjort mig mange tanker og overvejelser omkring. Om jeg nu vil kunne leve op til deres forventninger, om min måde at gøre arbejdet på vil blive imødekommet, og hvordan jeg kan vise koret mine stærke sider og min inspiration til kormusikken, som vil smitte af på dem.

For det første var det vigtigt for mig, at koret kunne se mine stærke sider med udgangspunkt i mine egne arrangementer. Derfor fik vi hurtigt nye sange på repertoire, som vi arbejdede med, og som for mig at se skabte ny energi til koret. Der havde været noget udskiftning, og på denne måde kunne de nye kormedlemmer være med, da ingen havde sunget arrangementerne før, og på den måde startede vi lidt samme sted alle sammen.

I Århus findes der et hav af a cappella kor, der synger populærmusik. Det, der kendetegner Sing it!, er det ugentlige arbejde med konceptet og tankerne bag “Det intelligente kor” og improvisation via circlesongs og andre grene derfra. Det medbringer jeg en del af i bagagen fra min uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium, og derfor har det været oplagt for mig at bruge en masse energi på det, da det både styrker hver enkelt sanger, og ryster koret godt sammen og styrker det fælles udtryk. Der er altid en eller anden form for improvisation eller øvelse under hver korprøve. Det gør kor til en leg gennem musikken, hvor alle kan være med.

Jeg synes, efter to semestre hvor koret og jeg har lært hinanden at kende, at jeg er blevet en del af Sing it! og at vi sammen er ved at få stablet noget superfedt på benene. Det kan I læse mere om i vores kommende indlæg som månedens kor her ved SYNG, og I kan høre os til bl.a. tre koncerter her i foråret, hvor vi meget gerne vil vise, hvor Sing it står idag efter to semestre med mig som korleder og med helt nye arrangementer på repertoiret.

Koncerter

17. april 2016 Dobbeltkoncert med Concordia i Helligåndskirken, Århus
14. maj 2016 Kor-festival i Lille Sal på Det Jyske Musikkonservatorium, Århus
1. juni 2016 Dobbeltkoncert med Soulmates på Gyngen, Århus
23. juni 2016 Skt. Hans koncert i Bering

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.