Home > Blog > Aarhus Pigekor repræsenterer Danmark
Aarhus Pigekor blogger i denne måned for Syng. Hver uge fortæller de om verden set i Aarhus Pigekor-perspektiv. Læs mere om Aarhus Pigekor her.

Vi er Aarhus Pigekor

Vi sidder nu  spændte i bussen på vej mod München, hvor vi skal deltage som repræsentant for Danmark i finalen i ”Let the Peoples Sing.” Turen hertil har været fyldt med lange øvedage, hårdt arbejde og koncerter. Og selvfølgelig en masse hygge og sjov!

Vi har i ugerne op til haft besøg af vores efterhånden faste koreograf, Panda, der skulle hjælpe os med at få bevægelser og udtryk på vores konkurrencesange. Forrige torsdag arbejdede vi især med den sidste sang til konkurrencen, og det foregik således:

En håndbevægelse bliver til musik

I et lille øvelokale med lavt til loftet står vi i to snorlige rækker.  Foran os sidder to dedikerede kvinder, en koreograf og en dirigent, der med stor koncentration og engagement forsøger at få en håndbevægelse til at give mening for kor, musik og udtryk. Bevægelsen er simpel; Langsomt fører første række hånden op til skulderen, hvor hånden fra en pige i bagerste række allerede ligger. Selvom håndbevægelsen er simpel er det netop dén, der tilfører det ekstra til musikken, og netop dén der lader publikum sidde tilbage med den rette følelse, når musikken stopper. Det er bevægelserne, der gør tilhøreren klar over det tætte samarbejde og den samhørighed, man føler når man synger i Århus pigekor. 

Bevægelserne er lavet til de tre konkurrencesange. Sangene er udvalgt så de viser forskellighed i musik og udtryk. Vi glæder os til at komme til München og vise resultatet af alt det hårde arbejde frem til konkurrencen søndag d. 11 oktober.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.