Home > Feature > A Vocal Christmas

 

Denne måneds Syngkor er Maestra – Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside eller  Facebook profil

 

 

Af Mathilde Mulbjerg Knudsen

I Maestra har vi været så heldige at blive inviteret med på den skønne jule-cd “A Vocal Christmas” sammen med 6 andre dygtige kor fra både Aarhus og København. Derfor fandt vi allerede i foråret nissehuerne og julestemningen frem, da det var blevet tid til at indspille vores sang til cd’en. Siden da har vi i spænding gået og ventet på at høre det færdige resultat, og det fik vi altså lov til den 25. november, da cd’en havde sin release.

For at fejre udgivelsen gav vi sammen med de andre kor en fælles release-koncert i Skt. Lukas Kirke i Aarhus, og det var virkelig en helt speciel koncert at være med til. Koncerten var på mange måder anderledes, end hvad vi er vant til, bl.a. fordi vi kun skulle synge et enkelt nummer. Man stod lidt med følelsen af, at vi kun havde én chance til at vise publikum, hvad vi som kor har at byde på, hvilket var en helt anden oplevelse end at stå på scenen til vores egne koncerter, hvor vi har et meget varieret repetoire, som jo er en del af den måde, vi kan vise vores koriske alsidighed på. Men heldigvis gik det hele lige som det skulle, og efterfølgende var vi meget tilfredse med indsatsen. I løbet af den eftermiddag, hvor vi øvede til aftenens koncert, havde vi også mulighed for at få et lille indblik i, hvordan de andre kor arbejder med deres musik og derefter se deres arbejde komme til live på scenen under koncerten, og det var bestemt også en inspirerende oplevelse.

Som afslutning på vores fælleskoncert sang alle korsangere (vi var omkring 100 af slagsen) i fællesskab “Silent Night” i Jens Johansens flotte arrangement. Der var noget helt magisk ved at stå inde i den mørke kirke kun oplyst af levende lys og synge denne smukke sang sammen med både de andre kor og publikum. Aldrig har vi været i selskab med så mange dygtige, søde og helt igennem musikalske mennesker på én gang, og i Maestra var vi alle sammen meget beærede over at få lov til at være med. Det er helt sikkert en oplevelse, vi vil se tilbage på som et højdepunkt for os som kor.

Fra alle os i Maestra skal der lyde et kæmpe tak til Vocal Line, Vox11, Vokalkompagniet, EVE, Naura og især SONO for den fine invitation til dette fantastiske projekt!

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.